ALİ Saral ailesiyle birlikte iddiaya göre Çetinkaya ailesinin evine kız istemeye gitti. Saat 23.30 sıralarında İki aile arasında çıkan tartışmanın ardından Saral ailesi evlerine döndü. Ancak damat adayı Ali Saral, kısa süre sonra av tüfeği ile Çetinkaya ailesinin evini basarak katliam yaptı. Saral’ın tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği Melike Çetinkaya (38), Ebru Çetinkaya (16), Tuncay Çetinkaya (17) yaşamını yitirirken, Gülşen Çetinkaya (27) ve Yasin Çetinkaya (2), Bayram Eren ve oğlu Murat Eren yaralandı.

CEP TELEFONU İLE SOSYAL MEDYADA KATLİAMI YAYINLADI

Cani Ali Saral, gerçekleştirdiği saldırıdan sonra kan gölüne çevirdiği evden görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. 

2 YAŞINDAKİ YASİN'İN DURUMU AĞIR

Melike, Ebru ve Tuncay Çetinkaya’nın cesetleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yaralılardan Saral’ın evlenmek istediği Gülşen Çetinkaya, Bayram Eren ve oğlu Murat Eren’in Edremit Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürerken, durumu ağır olan 2 yaşındaki Yasin Çetinkaya ise Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayın ardından kaçan Ali Saral’ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

BABA BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Saldırıda eşi ile iki çocuğunu yitiren, diğer iki çocuğu yaralanan Hasan Çetinkaya, evde bulunmadığı sırada gerçekleşen saldırının ardından büyük şok yaşadı.

"Eve geldiğimde çocuklarım yerde yatıyordu." diyen acılı baba, güçlükle ayakta durabiliyordu.

Silah seslerini duymasının ardından dıyarı çıkarak komşularının evine yöneldiğini söyleyen bir mahalle sakini ise, saldırganı elindeki tüfekle kapıya, pencereye vurarak ortalığı kırıp döktüğünü ve ateş ettiğini gördüğünü söyledi.

Facebook, katliam görüntülerini 14 saat sonra kaldırdı.

Balıkesir'de yaşayan Ali Saral, ailesiyle birlikte kız istemeye gittiği evde yaptığı katliamı Facebook'ta canlı yayınladı. Gelen çok sayıda şikâyete rağmen Facebook'un videoyu saatlerce yayından kaldırmaması tepki çekti. Facebook, yaklaşık 14 saat sonra vahşet görüntülerini kaldırdı. 
150 PAYLAŞIM, 50 BİN İZLENME
Saral yaptığı katliamı cep telefonu ile kaydederek Facebook'ta canlı yayında paylaştı. Saat 22.36'da başlayan canlı yayın 1 dakika sürdü. Ali Saral'ın bazı yakınları canlı yayın sırasında "Ne yapıyorsun" gibi tepkilerini paylaştı. 150'yi aşkın kez paylaşılan videoyu 50 bini aşkın Facebook kullanıcısı izledi.
14 SAAT SONRA KALDIRILDI
Çok sayıda Facebook kullanıcısı videoyu şikâyet etti. Facebook ise videoyu yayından kaldırmayıp sadece "Bu video sansürlenmemiş şiddet veya kan içeriyor olabilir" notunu eklemekle yetindi.
Tepkilerin artmasının ardından Facebook katliamdan yaklaşık 14 saat sonra, 12.00 sularında videoyu yayından kaldırdı.
Editör: Haber Merkezi