Annesinden harçlık aldıktan sonra 3 sınıf arkadaşıyla birlikte bisikleklerine binererek Ovaköy deresine giden iköğretim 5. sınıf öğrencisi serinlemek için girdiği Güzelsu deresinde boğularak yaşamını yitirdi.
Balıkesir'de ilköğretim öğrencisi arkadaşlarıyla birliktte serinlemek için girdiği derede boğularak hayatını kaybetti
Balıkesir Zağnospaşa İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Süleymanhan Kiraz (11), okul çıkışında annesi Havva Kiraz’dan para isteyerek arkadaşlarıyla birlikte oynayacağını söyledi. 
Sınıf arkadaşları Şerafettin Sezer, Mehmet Aybars Güven ve Enes Ayaz ile buluşan Süleymanhan, bisikletleriyle Balıkesir’e 14 kilometre uzaklıktaki Ovaköy’e gitti. 
Dört arkadaş serinlemek için Güzelsu deresine girdi. Bir anda suda batıp çıkmaya başlayan Süleymanhan, arkadaşlarından yardım istedi. Ancak arkadaşlarının çabası kurtulmasına yetmedi.
Çocuklar civardaki köylülerden yardım istedi. Vatandaşlar küçük çocuğun cesedini çıkardı. 
Ölüm haberi üzerine Süleymanhan'ın anne ve babası Havva-Selim Kiraz fenalık getçirdi. Talihsiz öğrencinin cesedi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
Gündoğan mahallesinde 66 Evler Camii’nde dün kılınan öğle namazının ardından Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Mürşit Gürçay ve İbrahim Binay, okul müdürü Salih Yaşar Özsoy,  talihsiz öğrencinin sınıf öğretmeni Habibe Gümüş ve sınıf arkadaşları katılarak, Havva-Selim Kiraz çiftine başsağlığı diledi. Süleymanhan’ın, ikisi kız üç evlat sahibi olan Kiraz çiftinin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi