Son Valiler Kararnamesi ile Mardin’e atanan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman için düzenlenen veda törenine ilçe kaymakamlarıyla daire müdürleri tam kadro katıldı. 
Edremit'in CHP'li Belediye Başkanı Kamil Saka, uğurlama törenine katılan tek belediye başkanı oldu.  
Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalık, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl da, Vali Yaman'ı yolcu eden isimler arasında yer aldı. 

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Balıkesir'de yaklaşık 21 aydır görev yapan Vali Yaman'ın, törene katılanlarla vedalaşıp arabaya binmeye giderken duygulandığı gözlendi.
Yaman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeni kararnameyle de Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız ile Bakanlar Kurulumuz uygun buldular Mardin ilimizde inşallah hizmet yapmaya devam edeceğiz.  Balıkesirli vatandaşlarımızın haklarını helal etmelerini istiyorum. Bundan sonra görev yapacağım Mardin'deki vatandaşlarımıza da selam söylemek istiyorum. İnşallah hayırlı hizmetlerimiz orada da devam edecektir" ifadesini kullandı. 

YAMAN ÇARŞAMBA GİDİYOR, YAZICI PAZARTESİ GELİYOR
Bu arada, Vali Yaman'ın Çarşamba günü sabahı Balıkesir'den ayrılarak önümüzdeki hafta yeni görevine başlamak üzere Mardine'e gideceği öğrenildi. 
Bu arada, Rize Valisi iken Balıkesir'e atanan Esin Yazıcı'nın ise Pazartesi günü Balıkesir'ede olacağı balikesirim.net haber merkezine ulaşan bilgiler arasında yer aldı. 
Editör: Haber Merkezi