Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yetiştiricilere Saanen ırkı keçi dağıtımı yaptı. Toplam 15 yetiştiriciye 150 keçi ve 15 tekenin verildiği törene Vali Ahmet Turhan da katıldı. 
Kura çekimiyle yapılan teslimatlar sırasında damızlık tekeleri kontrol eden ekspertiz Saanen ırkı keçilerde en verimli ve kaliteli tekelerin süt verenler olduğunu söyledi. "Tekeden süt çıkarmak" deyiminin gerçek olduğu törende sürünün en gözde tekesinden süt sağıldı.
Belediye Hayvan Pazarı'ndaki Saanen keçi dağıtımı töreninde ilginç bir durum yaşandı. Keçi yetiştiriciliği yapan bir ekspertiz, teslimatı yapılan hayvanları incelerken, sürüdeki tekeleri kontrol etti. Dişi Saanenlerin memelerinin çok dolu olduğu gözlenen törende tekelerin de uzuvlarından süt çıkarmaya çalışan yetiştirici herkesi şaşırttı. Organından süt gelen tekenin çok kaliteli ve yüksek verimli olduğunu belirten ekspertiz denediği bazı tekelerden süt çıkaramazken, sürünün en gözde tekesi olan büyük boynuzlu tekeden süt çıkardı. Bu an Tarım Müdürünü ve yetiştiricileri şaşırttı. Tekeden eline sağdığı sütü gösteren yetiştirici bu tekenin son derece kaliteli olduğunu söyledi. Süt veren teke herkesi şaşırttı. 
Editör: Haber Merkezi