Olay, Alanyut  ile Dursunbey ilçesi arasındaki hat üzerinde gerçekleşti. Ray yenileme çalışması yapan işçiler, güzergah üzerinde çaldıkları rayları kamyona yüklemeye çalışan şüphelileri görünce Jandarmayı aradı. Anınad olay yerine gelen güvenlik güçleri, 3 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. 

Bu arada,  Alayunt-Balıkesir demiryolu hattında çalınan rayların trenlerin seyir güvenliğini tehlikeye düşürmediği bildirildi. 

Alayunt-Balıkesir demiryolu hattında çalınan rayların yol yenilenmesi sırasında daha önce söküldüğü ve demiryolu hattı kenarında olduğundan trenlerin seyir güvenliğini tehlikeye düşürecek her hangi bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi. 

Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden, yapılan açıklamada şöyle denildi:
18 Ocak 2012 tarihinde yol bakım onarım ekiplerince Alayunt-Balıkesir demiryolu hattı Balıköy-Gökçedağ istasyonları arasında hat kenarında bulunan 70 metrelik kesimde rayların ikişer metrelik parçalar halinde kesilerek götürüldüğünün tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Durum derhal ilgili güvenlik birimlerine bildirilmiş ve failler araçlarıyla birlikte yakalanmıştır. 

Çalınan raylar yol yenilenmesi sırasında daha önce söküldüğü ve demiryolu hattı kenarında olduğundan trenlerin seyir güvenliğini tehlikeye düşürecek her hangi bir durum söz konusu olmamıştır." 
Editör: Haber Merkezi