Minaresine Türk bayrağı çekilen inşaatın kazasız şekilde tamamlanmasından dolayı cami derneği üyeleriyle usta ve işçiler bir araya gelerek kutlama yaptı. İçinde kütüphane, berber, toplantı salonu ve sosyal faaliyet merkezlerinin de bulunacağı cami, modern mimarisiyle dikkat çekiyor.
BAÜ Kampüs Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İnci, küfi yazıyla 'Allah' lafzı şeklinde olan ve 50 metreyle Balıkesir'in en uzun minaresine sahip cami için hayırseverlerden yardım istedi.

İnci, kampüste 17 bin öğrenci ve 2 bin civarında personel olduğunu belirterek, ciddi anlamda ibadethane ihtiyacı bulunduğunu söyledi. BAÜ'nün 1992 yılında kurulduğunu ve yaklaşık 20 yıldır ibadethane sıkıntısı çekildiğini aktaran İnci, önümüzdeki yıllarda üniversite nüfusunun daha da artacağını bildirdi. İsmail İnci, "Camimizin toplam 2 bin 732 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Bodrum kat, geçen yıl Ramazan ayında ibadete açıldı. Tamamlandığında 4 bin 126 kişi aynı anda ibadet yapabilecek. Şu ana kadar 1,5 milyon lira harcandı. Bu paranın yarısı Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan hibe olarak geldi. Diğer kısmı hayırsever vatandaşların katkısıyla sağlandı. İnşaatın tamamlanması için bir milyon liraya daha ihtiyaç var" dedi.

Editör: Haber Merkezi