Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor. Kullanıcılar, 'ailem' bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor.

BALIKESİR'DEKİ RİSKLİ BÖLGELER

Sağlık Bakanlığının erişime açılan uygulamadaki haritaya göre, Balıkesir il merkezinde Bahçelievler, Plevne, Oruçgazi ve 1. Sakarya Mahallelerinin en riskli bölgeler olarak öne çıktığı görülüyor.


 

HAYAT EVE SIĞAR

UYGULAMASI NEDİR?

Hayat Eve Sığar, enfekte hasta yoğunluğunu görülebildiği ve takip edilmesini sağlayan bir uygulamadır. Kullanıma açıldığı andan itibaren yoğun ilgi gösterilen uygulama henüz indirmeyenlerin de merak konusu oldu. Peki Hayat Eve Sığar uygulaması nedir? 

HAYAT EVE SIĞAR

UYGULAMASI NASIL ÇALIŞIR?

Telefonla corona virüsü vaka takibine imkan sağlayacan Hayat Eve Sığar Uygulaması üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle ortaya çıktı

Sağlık Bakanlığı’ndan uygulama ile ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı verecek ve o kişiyi gerekirse teste gönderecek, hatta arkadaşları varsa eklenmiş senin şu arkadaşının riski yükselmiş uyarısı verecek. Test yapılıp negatif çıkarsa, riski sıfırlayacak.

Uygulama ile bulunduğunuz bölgedeki enfekte hasta yoğunluğunu görebiliyorsunuz. Aile ve yakın görüştüğünüz herkese yükletme gayretinde olunursa faydası çok olacaktır.

 Ayrıca izolasyon altında bulunanların yüklemesi kaçınılmaz. Herkesin bu uygulamayı yükleyerek kullanmaya başlaması birçok şeyin takibini, hastalık sonrasındaki temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlayacaktır.

Editör: Haber Merkezi