TÜRK Milli Takımının ve Barcelona’nın ünlü yıldızı Arda Turan, Dursunbey'de başlatılan “Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş” projesine destek veren isimleri arasına katıldı.

Dursunbey Belediyesinin finansman ortağı olduğu “Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş” projesine destek yağıyor. Daha önce Borussia Dortmund’un ünlü Türk yılıdızı İlkay Gündoğan’ın video çekerek destek verdiği projeye şimdide Arda Turan destek verdi.

Ünlü Yıldız Dursunbey Belediyesi tarafından hazırlatılan formayı giyerek çektiği video’da “Haydi Dursunbeyli kardeşlerim. Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş” dedi.

PROJE GENÇLERİ SPOR VE ÇEŞİTLİ AKTİVİTELERE YÖNLENDİRİYOR

Güney Marmara Kalkınma Ajansına Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında, Atatürk Ortaokulu ve Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından sunulan “Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş!” adlı proje 51 proje içinde 3. olarak kabul edilmişti.
Toplam bütçesi 77.000 TL olan projede, Dursunbey Belediyesi projenin eş finansmanı ve proje ortağı olarak yer alıyor.

Proje hakkında bilgi veren Dursunbey Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nusret Ergin “Proje kapsamında son zamanlarda gündemden düşmeyen ve 10-18 yaş arası gençlerimiz için büyük bir tehlike arz eden madde bağımlılığı konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.
Proje, madde bağımlılığı tedavisine yönelik değil gençlerin zararlı maddelerden uzak durması adına önleyici nitelikteki etkinlikleri içermektedir.
“Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş!” projesinin ortaya çıkmasında emeği olan rehber öğretmenler, gençlerimizin zararlı maddelerden korunmasında ilk adımın aile içi iletişimi ve sosyal bağları güçlendirmek olduğunu dile getirmişlerdir.


Ramazan Bahçavan, belediye başkanlığına seçildikten sonra ilçenin adı duyulmaya başlandı.

Çünkü aile ve sosyal bağları daha kuvvetli olan çocuklarımızın karşılaştıkları problemleri sağlıklı ortamda çözmeleri ve dış dünyadaki olumsuz ortamlardan uzak durmaları daha kolay olacaktır. Aynı zamanda proje ile gençlerin boş zamanlarında yönelebilecekleri zararlı ortamlar yerine farklı sportif ve sosyal alanlar oluşturulması planlanmıştır.

Bu kapsamda Dursunbey’in merkezi ortaokulu olan Atatürk Ortaokulu Bahçesine basketbol, badminton ve voleybol alanları oluşturulacak, ilçe genelinde sağlıklı yaşama yönelik doğa etkinlikleri ve ailelere, öğrencilere yönelik eğitsel faaliyetler ve organizasyonlar yapılacaktır.
Atatürk Ortaokulu bünyesine kurulacak olan “Sağlıklı Yaşam Destek Bürosu” sayesinde Dursunbey halkına zararlı maddelerden uzak durmak ve sağlıklı yaşam konularında eğitim ve destek verilecektir.
Proje kapsamında yapılması planlanan etkinlikler 9 ay süresince gerçekleştirilecek olup ilçemizde yaşayan tüm gençlerimizin, ailelerimizin ve halkımızın çağımızın sorunu olan madde bağımlılığına karşı tedbirli ve eğitimli olmalarına olanak sağlayacaktır. Gençlerimizin zararlı madde alışkanlıklarından korunması adına hazırlanan projenin Dursunbey gençliğine ve ilçemiz halkına yararlı olmasını ümit ediyoruz” dedi. Atatürk Ortaokulu bahçesinde uygulanmaya başlayan proje kapsamında saha zemini ve spor aletleri yerleştirilirken projenin uzun yıllar uygulanması planlanıyor.

Proje kapsamında hazırlanan formalardan hediye edilen Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, formasını giyerek kamera karşısına geçti. Video’da gençlere hitap eden Başkan Bahçavan “Sevgili gençler ve çocuklar. Ailenle Kucaklaş, Zararlı Maddelerden Uzaklaş. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Atatürk ortaokulunun birlikte yürüttükleri, Dursunbey Belediyemizin de finansman ortağı olduğu bu projemiz sizlere hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi