2011 yılından bugüne Sındırgı İlim Yayma Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen çocuk iftarı bu yıl da bine yakın çocuğun katılımı ile Şerif Paşa Meydanında gerçekleştirildi.
Ramazan ayının 15.gününün Dünya Yetimler Günü olması sebebiyle Sındırgı’daki yetimler de gönül sofrasında ağırlandı.
Ramazan aynın maneviyatını çocuklara yaşatmak adına İlim yayma Cemiyeti Sındırgı Şubesi, Sındırgı Belediyesi, hayırsever esnaf ve vatandaşların yardımları ile düzenlenen çocuk iftarına Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti  İlçe Başkanı Mustafa Atla, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aldemir, ilçe Müftüsü Recep Yaşar, Gençlik spor müdürü Rahmi Yörük katıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube başkanı Salih Durak “ İftarımıza destek veren esnaflarımıza, hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Ayrıca çocuklara bire bir hizmet eden yönetim kurulu üyelerine, imam hatiplere, öğretmenlere, belediye personeline ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz..
Allah iftara katılan tüm çocuklarımızın imamını güzelleştirsin. Hak yolundan ayırmasın. Bizler her alanda çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak manevi ve ahlaki değerlerle onları bütünleştirmek adına çeşitli projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Sındırgı’da gerçekten gayretli bir İlim Yayma ekibi var. Gençlerimiz geleceğimiz. Geleceğimizi dinine, vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetiştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyor, sürekli bir araya geliyoruz. “ dedi.
 
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Çocuklarımızın yüzünde bu güzel sevinci görmek onlarla birlikte orucumuzu açmak güzel bir duygu. 1993 yılında ilçemizde kurulmasını sağladığımız İlim Yayma Cemiyetimiz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sağolsun bu şekilde güzel organizasyonlara imza atıyorlar. 2011’den bu yana geleneksel hale gelen bir çocuk iftarımız var. Çoğu ilçede ya da il de yapılmayan bir organizasyonu Şerif Paşa Meydanımızda gerçekleştiriyoruz. Başta cemiyetimiz ve hayır sever vatandaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Çocuklarımızı maneviyata eriştirecek, ahlaki değerleri unutturmayacak nice projeleri birlikte hayata geçirebilmek dileğiyle. Onlar bizim geleceğimiz. Biz bu gün onlara daha güzel bir gelecek bırakmak için hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak sadece fiziki hizmet yetmiyor. Ahlaklı, vatanına, milletine, dinine saygılı gençlik yetiştirmek en önemli unsurdur. Bizlerde gençlerimize, çocuklarımıza katkı sağlayacak her türlü organizasyonda yerimizi alıyor, sonuna kadar desteklerimizi sunuyoruz. “ dedi.
 
İftar yemeği sonrasında İmam Hatip Orta Okulu ilahi korosu birbirinden güzel ilahilerle meydana coşku katarken, çocuklara dondurma ikramı gerçekleştirildi.
Editör: Haber Merkezi