Bu yıl 30.su yapılan Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Burhaniye Belediyespor Kulübü tarafından Briç Turnuvası düzenlendi. Ahmet Akın Kültür Merkezinde gerçekleşen müsabakalarda Genel haricinde üç kategoride müsabaka yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Midilli ve Meclis Üyesi Oktay Erbalaban tarafından verildi.

Düzenlenen turnuva açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Briç Federasyon başkanıyla yaptığı görüşmede olumlu gelişmeler olduğunu söyleyerek “Federasyon Başkanına kulüpler arası Türkiye Şampiyonasını burada yapın bende size destek vereyim dedim. Böyle bir girişimimiz oldu. Biz hazırız. Belediye olarak bekliyoruz ve desteğimiz sonsuz. Burhaniye’yi Türkiye’de Kültür Sanat ve Sporun her branşında adından söz ettirecek ev sahipliği yapacak Türkiye’ye ye hitap edecek bir ilçe yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Avrupa ve Türkiye şampiyonlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık iki yüz çiftin katıldığı müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Genel klasman haricinde üç kategoride yapılan müsabakalarda derece girenler şu şekilde oldu;

GENEL

  1. İbrahim Ergel – Davut Çırak

  2. İbrahim Gökalp Eroğlu – Metin Tuncer

  3. Ahmet Taşdelen – Osman Yazıcı

MİX

  1. Hasan Töner – Müfide Hale Toraman

  2. Bülent Şahin – Mehmet Bayram

  3. Mustafa Nezih Gürleroğlu – Turgay Demirkan

SENYÖR

  1. Ahmet Durak – Lütfi Çakır

KADIN

  1. Hatice Özgür – Özlem Öymen

Editör: Haber Merkezi