BALIKESİR'in İvrindi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu, anlamlı etkinlikler ile kutlandı. 


İlk etkinlik  anıtta yapıldı.  Kaymakam Vekili Şeref  Aydın, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Ardından Başkan ile Kaymakam tebrikleri kabul etti.


Kutlamala Atatürk Meydanında devam edildi.  Buradaki programda, ilçenin işgalden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldığı sahne vatandaşları hem duygulandırdı, hem gururlandırdı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, duygularını şöyle dile getirdi:

BAŞI DİK, ALNI AÇIK 
"Bağımsızlık aşkının; hava, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır.
Halkımızın başı dik, alnı açık Hak’ka yürüyüşüdür.
İvrindi’mizin kurtuluşu, toprağı vatan yapan iradenin, toprakta filizlenişi; bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneğidir. 


Bu anlamda 7 Eylül gururla ve inançla kutlamamız gereken müstesna bir gündür."

AZERİ TÜRKÜCÜ DUYGULANDIRDI
İlçedeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların yoğun katılım gösterdiği 97. yıl kutlamalarında  Ritm Dans Grubunun gösterileri,

Topuzlar mahallesinden Yakup amcanın bestelediği şiir dinletisi, Kardeş ülkemiz Azerbeycan Halk Dansları Aysel Raks Grubunun folklor gösterisi ilgiyle izlendi. 


Bu arada, Azerbeycan ulusal kanalı olan AZ TV Solisti Zümrüd MEMMEDOVA’nın seslendirdiği ve Azerbeycan-Türkiye kardeşliğini pekiştiren Türküler vatandaşlardı gururlandırıp duygulandırdı.

AT YARIŞLARI İLGİ GÖRDÜ
İvrindi’Nİn Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında belediyenin destekleri ile 4.sü düzenlenen Rahvan At Yarışları nefesleri keserek izlendi.


Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen etkinlikte, dereceye giren sporculara ödülleri Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ve diğer ilgililer tarafından takdim edildi. 

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
İVRİNDİ Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, kurtuluş etkinlilerinin ardından yayınladığı mesajda,  "İvrindi Belediyesi olarak emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Aziz şehitlerimizi ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi