ULUSLARARASI hava ulaşımına açılan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'ndan umre yolcuları, özel bir firma tarafından düzenlenen seferle Medine'ye uçakla gitti.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda bir araya gelen umre yolcuları, pasaport işlemlerinin yapılmasından sonra sırayla uçağa alındı.

Özel bir firma tarafından düzenlenen ve Atlas Jet firmasına ait Airbus A 320 tipi uçakla gerçekleştirilen seferde 229 kişi, Edremit'ten Suudi Arabistan'ın Medine kentine direkt yolculuk yaptı.
Edremit Körfezi'nden Medine'ye havalanan ilk uçakta bulanan yolculardan Mevlüt Bulkaz, Balıkesir'de yıllardır Mekke, Medine hasretiyle yanıp tutuşan Müslümanların umre ve hac yolculuklarını İzmir ya da İstanbul'dan yaptıklarını belirterek, ''Bu da bizi yoruyordu. İlk kez Edremit'ten doğrudan uçuş gerçekleştiğinden dolayı Edremit ile Medine arasında gönül bağlantısı da kuruldu. Yetkililere bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.
Firma yetkilileri, önümüzdeki dönemde düzenlenecek turlar kapsamında yeterli sayıya ulaşılması durumunda Medine ve diğer yabancı şehirlere seferlerin devam edeceğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi