Kolejin Matematik Bölümü Öğretmenleri Nur Pelin Güneş, Ayşe Muslu ve Kübra Gül Kıralan yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti: “Pi sayısı Matematikte önemli bir sayı, yaklaşık değeri 3,14 bu nedenle her yıl Mart ayının 14’ü Dünya Pi Günü olarak kutlanıyor. Bizlerde Balıkesir Bahçeşehir Koleji Zeka Oyunları kulübü olarak Dünya Pi Gününde çeşitli etkinlikler ve kermes düzenledik. Kermesten elde ettiğimiz gelirle aldığımız 9 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesine bağışlıyoruz."

Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu ise Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle öğretmenlerine teşekkür ederek, "Düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirlerle derneğimiz faaliyetlerine katkıda bulundular. Bugün teslim aldığımız dokuz tekerlekli sandalyeyi en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu davranışın herkese örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji Müdürü Ergün Gezer ise öğrencilerini hayata bir adım önde hazırlama sürecinde akademik başarının yanında, hayat başarısı kazandırmayı hedeflediklerini, sosyal ve kültürel etkinliklerle birlikte bu tür sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini dile getirdi. Engellilerle ilgili çalışmaları önemsediklerini, asıl engellilerin onları görmeyenler olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi