Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde Tasavvuf Müziği Konseri konseri düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından verilen konsere Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Müftüsü Turgut Açari, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, öğretim üyeleri, idari personel, öğrenciler ve sempozyum için ilimizde bulunan yerli ve yabancı öğretim elemanları katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit ve İl Müftüsü Turgut Açari’nin sunuş konuşmalarıyla başlayan ve yaklaşık bir saat süren program sırasında Türk Tasavvuf Müziği’nin seçkin örnekleri dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Koro üyelerinin üstün performansları izleyicilerden tam not alırken, uzun uzun alkışlandı.

Konser sonunda Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Rektör Prof. Dr. Alkan tarafından koro üyeleri nezdinde topluluk sanat yönetmeni Yusuf Kayya'ya çiçek takdim edildi. 
Editör: Haber Merkezi