Balıkesir Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu ilk kez bir öğrencisini telli duvaklı gelin olarak yeni yaşamına uğurlamanın mutluluğunu yaşadı.

Yurtta kalan Ayşe Efe(19), Bursa'da mobilyacılık yapan Mevlüt Dağdemir(24) ile yaşamını birleştirdi.Koruma altındaki Ayşe protokolünde katıldığı törende yurttan yuvaya uçtu.
İki gencin Otel Basri'de dün gece gerçekleştirilen düğününe Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Belediye Başkanı İsmail Ok,  sosyal hizmetlere bağlı kuruluşların yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yurtta kalan genç kızlar ve  çok sayıda davetli katıldı. 

Nikahı kıyan Başkan Ok, damat Mevlüt Dağdemir'e "Ayşe Efe ile evlenmeyi kabul ediyor musunuz" diye sorarken, genç damat avazı çıktığı kadar "evet" diye bağırdı. Başkan Ok bunun üzerine, "Bu ses evde böyle çıkmasın ama ilk ve son olsun bu.. Tamam mı damat? Gelinin arkasında koskoca devlet ve Balıkesir var ona göre..." diye espri yaptı. "İşte devlet bu..:" diyen Ok, devletin kendi yetiştirdiği evladını bu güzel gününde yalnız bırakmadığını ve devletin en üst düzey temsilcileri ile genç kızın düğününe katıldığını vurguladı.

Tümgeneral Öztürk'le nikah şahidi olan Vali Yılmaz Arslan, geline bilezik taktı, evlilik cüzdanını kendisine verdi.  Damada da "eniştemiz" diye takıldı. Arslan, "Balıkesir'de 2.5 yıllık görev sürem içinde bir çok nikaha ve düğüne katıldım. Ama en çok mutlu olduğum, duygulandığım düğün bu oldu. Kurumlarımızdaki diğer kızlarımızı ve erkeklerimizi de evlendirip, bu tür düğünleri daha çok yaşamayı arzu ediyoruz.  Ayşe gelinimiz, benim annemin de adı Ayşe. Burada az önce Başkan da söyledi. Devlet arkasında tabii damadımızın gözünü korkutmak istemiyoruz ama gelinimize sahip çıkmasını istiyoruz. Çıkacağına da inanıyoruz. Bu güzel çiftimize iki cihan saadeti diliyorum. Sağlıklı çocuklar diliyorum. Bu evliliğin her iki taraf içinde mutluluk vesilesi olmasını diliyorum" dedi.



Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, “Bugün çok özel bir gün yaşıyoruz. Biz bugün burada kızevi olarak bulunuyoruz. Kızımız Ayşemizi telli duvaklı olarak gelin etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayşe'nin yine yurtta kalan diğer kızlarımıza da örnek olmasını diliyoruz.  Kızımız Ayşe'yi oğlumuz Mevlüt'e ve ailesine emanet ediyoruz. Bundan sonra da mutluluk haberlerini almayı umut ediyoruz. Düğünümüze katılan Halil ve Fatma Aliye Kasapoğlu çiftine de bu güzel çocuklarımıza sahip çıktığı, bu yurdu yaptırdığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dağdemir çifti takı törenin ardından dans pistine çıkarken, mutluluklarını yurttaki arkadaşlarıyla birlikte dans edip, oynayarak kutladı.

Editör: Haber Merkezi