Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda görevini ifa eden basın mensuplarını yüceltmeye, onlara destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Sizlerin de bugün basın adına ortaya çıkarak ancak basının omzundan tetikçilik yapanları artık aranızdan ayıklamanızın vakti gelmiştir. Basını bugün sadece bir şantaj aracı olarak, menfaat ve çıkar odağı olarak kullanmak isteyenleri de siz içinize sokmayın, içinizde barındırmayın.” dedi.  Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Çavuşoğlu'na teşekkür etti, ayrık otlarının ayıklanması noktasındaki mücadeleye destek vermeyen çevrelere ise sitemde bulundu. 
Çavuşoğlu, Basın İlan Kurumu tarafından Bursa'da düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”nın sertifika töreninde yaptığı konuşmada, demokratik toplumların en önemli ihtiyaçlarından birisinin de bilgiye ulaşmak olduğunu belirtti. 
Bilgiye ulaşmak noktasında basının çok önemli bir yer teşkil etiğine değinen Çavuşoğlu, İnsanımızın bilgiye ulaşmasında vasıta olan basının çok önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekerek konuyu, Gazeteciler Cemiyeti olarak yıllardır her platformda dile getirdiğimiz konuya getirdi ve şöyle dedi: 
"Sizlerin bugün basın adına ortaya çıkarak ancak basının omzundan tetikçilik yapanları artık aranızdan ayıklamanızın vakti gelmiştir. 
Basını bugün sadece bir şantaj aracı olarak, menfaat ve çıkar odağı olarak kullanmak isteyenleri de siz içinize sokmayın, içinizde barındırmayın arkadaşlar. 
Bu önemli bir şey. 
Özellikle vatan, millet ve mukaddesat söz konusu olduğunda bunları bir tarafa koyarak adeta terörizmin yanında rol alan ve bunu yaparken de basın özgürlüğünün arkasına gizlenen kişileri biz de biliyoruz, siz de biliyorsunuz. 
Toplumumuz zaten bunlara itibar etmiyor ama ne olursa olsun sizlerin bu konuda aranızdaki bu ayrık otlarını temizlemeniz en azından onlara yüz vermemeniz gerekiyor."
BGC'DEN BAKANA TEŞEKKÜR 
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)  Başkanı Ramazan Demir'in mesajı şöyle:
Sayın Çavuşoğlu, 
Biz bunu biliyor, görevimizi elimizden gelenin fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. 
Lâkin siyasiler, iş adamları, bürokratlar sizin de dert yandığınız bu konuda bize yeterince değil, hiç destek olmuyor!
Sayın Bakanımız,
Umuyoruz ki sizin bu açıklamanız kendilerine gelmelerini, Gazeteciler Cemiyetlerinin ayrık otlarını ayıklama yolundaki çabalarına omuz vermeye katkı sağlar.
Bizlerin verdiği mücadelenin haklılığını onaylayan bu mesajınız için teşekkür ediyor, gazeteciliğin itibarının geri kazanılması noktasında atacağınız her adımın koşulsuz destekçisi olacağımızı belirtmek isteriz. "
Editör: Haber Merkezi