* BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC), güven tazeleyen yönetimiyle ilk ziyaretlerini protokole gerçekleştirdi. Vali Ahmet Turhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan ile Emniyet Müdürü Halil Karataş'la buluşan cemiyet yöneticileri, yeni dönem hedeflerini paylaştı.

 

* BGC Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir için atılacak her  adımın yanında yer alacağının mesajını yeniledi. Medya camiasındaki çürük elmaların ayıklanması noktasında "iyiyle kötü, güzelle çirkinin ayırt edilmesi" yolundaki çağrısını bu ziyaretlerde de dillendirerek kamuoyu desteği istedi.

 

BALIKESİR yanında ilçelerdeki yerel ve yaygın basın-yayın kuruluşlarının sahip, yönetici, çalışan ve temsilcilerini çatısı altında bulunduran ilin en eski meslek örgütleri arasındaki Gazeteciler Cemiyeti'nin güven tazeleyen yeni yönetimi, yeni dönemdeki çalışmalarının startını protokol ziyaretleriyle verdi.

Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, Başkan Vekili Coşkun Yaman, 2. Başkan Ümit Babacan, Genel Sekreter Devrim Derin, Mali Sekreter Mahmut Acaröz ile Kezban Ceren Yıldırım ve Ramazan Karaca'dan oluşan yönetimin ziyaretlerine Disiplin ve Denetleme Kurulu üyelerinden bazıları yanında ilimizdeki yerel ve yaygın medya temsilcileri de eşlik etti.

BGC yönetiminin çalışmaları hakkında bilgiler aktardığı Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaretinde önemli konular ele alınarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

Turhan, BGC yönetimiyle gazetecileri kabulünde, gelişen teknoloji sayesinde her yerden haberlerin takip edilebildiğini söyledi.

BALIKESİR'DE KALİTELİ BASIN VAR

Yerelde yapılan herhangi bir haberin bugünkü şartlarda dünyanın en uzak noktasından takip edebildiğini dile getiren Turhan, "Basın, insanların hak ve özgürlüklerinin korunmasında en büyük görevi üstleniyor, vatandaşları bilgilendiriyor, haber veriyor, kamuoyu oluşturuyor. Bunlar, demokrasinin gelişmiş olduğu ülkelerde yapılan işler. Sizler, bu konuda çok emek harcıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Balıkesir basınından kalite açısından birçok ilin önünde olduğuna işarete eden Vali Turhan, Gazeteciler Cemiyeti'nin Portekiz, İngiltere, Almanya ve Belçika'yı kapsayan projesini de gurur vesilesi olarak değerlendirdi; "Balıkesir Basınını Avrupa ile buluşturarak Türkiye'ye örnek oldunuz. Bu tür projeleri çok önemsiyoruz." dedi.

BGC BALIKESİR'İ BÜTÜNLEŞTİRDİ

BGC Başkanı Ramazan Demir ise, Balıkesir'de, Marmara ve Edremit Körfezi basınını bir araya getirerek, tek bir amaç doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.  "Balıkesir gazetecileri olarak büyükşehir çatısını 6 yıl öncesinden oluşturduk" diyen Demir, ilin dört bir yanındaki gazetecilerin  büyük bir çoğunluğunun BGC çatısı altında buluşup birlikte hareket ettiğine işaret etti.

Balıkesir'in sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmesi noktasında Merkez, Körfez ve Marmara bütünlüğünün sağlanması gerekliliğine işaret eden Demir, gazeteciler olarak Cemiyet çatısı altında sağladıkları bu bütünlüğü ilin her alanında görmeyi arzuladıklarını kaydetti.

VALİLİĞE PAŞA KONAĞI TEŞEKKÜRÜ

BGC Başkanı Demir, Cemiyetinin yeni dönemdeki projeleri hakkında da bilgiler aktardığı ziyerette, Vali Ahmet Turhan'a, tarihi Paşa Konağı'nın "Basın Müzesi ve Medya Merkezi"ne dönüştürülmesi amacıyla Cemiyet'e tahsis edilmesindeki katkıları nedeniyle Balıkesir Basın camianın şükranlarını iletti. Demir, sözkonusu tarihi konağı gerçekleştirecekleri projeyle Balıkesir'in cazibe merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, daha sonra, Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ramazan Bahçavan ile İl Emniyet Müdürü Halil Karataş'ı ziyaret etti. İGM Başkanı Bahçavan'a, Paşa Konağı'nın tahsisi ile ilgili İGM'nin gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden Cemiyet yönetimi, Emniyet Müdürü Karataş'ı ziyaretinde ise, Emniyet Teşkilatı'nın 168.yıl gururunu paylaştı. 

Editör: Haber Merkezi