BANDIRMA'daki gazetesine gittiği sırada kurulan kalleş bir pusu sonucu öldürülen Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Disiplin Kurulu üyesi ve Bandırma'da yayınlanan Güney Marmara'da Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener, şehadete erişinin ikinci yılında rahmetle anılıyor.

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetim kurulu, meslektaşımız Cihan Hayırsevener'in şehit edilişinin 2. yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

BGC'nin mesajı şöyle:

UNUTMADIK

UNUTMAYACAĞIZ

UNUTTURMAYACAĞIZ..

Balıkesir Basınının cesur bir kalemiydi.

Ülkemizin ve halkımızın çıkarları noktasında

kalemini kullanan, beynini yoran bir gazeteciydi.

İki yıl önce Bandırma’da;

gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan

karanlıklardan beslenen çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinin planladığı hain saldırı sonucu şehit düştü.

Ölüm emrini verenler, tetiği çekenler, insanlık dışı eylemi organize edenlere yardım ve yataklık edenler bugün yüce Türk Adaleti önünde hesap veriyor.

Halkın çıkarları noktasında görevlerini ifa eden meslektaşlarımıza yönelik olarak algıladığımız

insanlık dışı saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenlerin hakettikleri cezaya çarptırılacaklarına olan

inancımızı dünlerde olduğu gibi bugünde koruyoruz.

Sevgili Cihan’ı şehadetinin 2. yılında rahmetle anıyor,

Unutmadığımızı,

Unutmayacağımızı,

Unutturmayacağımızı...

Türk Medyası yanında Dünya Medyasının da yakından izlediği davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuouyu ile paylaşıyoruz.

- OLAY NASIL OLMUŞTU?-

Bandırma'da yayımlanan ''Yaşam'' gazetesinin genel yayın yönetmeni olan ve 18 Aralıkta gazeteye giderken uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanan Hayırsevener, kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

- KİMLER YARGILANIYOR? -

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde organize suç örgütü kapsamında görülen davada, yargılanan isimler şöyle:

İhsan Kuruoğlu (tutuklu), İlbey Kuruoğlu (tutuklu), , Engin Arıcan, Osman Kuruoğlu, Selçuk Altınok, Kerem Yılmaz (tutuklu), Serkan Polat (tutuklu), Talip Yıldız, Ufuk Tokbay, Ömer Şenocak ve Av. Ferda Dündar.

- 4 SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI İSTENİYOR -

Cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanarak Özel Yetkili Mahkeme'ye sunulan iddianamede, katil zanlısı Serkan Erakkuş, Hayırsevener'i cezaevinden ölümle tehdit ettikten sonra cezalandırılma yönünde talimat verdiği iddia edilen Ihsan Kuruoğlu, avukatı olarak görev yaptığı halde bu kişinin örgüt faaliyetleri çerçevesinde verdiği talimatları çevresine aktardığı gerekçesiyle Ferda Dündar ve saldırıya karıştığı belirtilen Kerem Yılmaz için Ceza Yasası'nın 82/1-a maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklarla ilgili iddianamede ayrıca, suç örgütüne yardım ettiği belirtilen gazeteci Engin Arıcan için ise, 4 yıla kadar hapis ve belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma cezası verilmesi talep ediliyor.

(AJANS10.COM)

Editör: Haber Merkezi