Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay'ın 24 Temmuz Gazeteciler Dayanışma Günü mesajı şöyle;

"24 Temmuz 1908 tarihi, gazetecilerin dönemin iktidarının doğrudan sansür uygulamasına karşı çıktıkları bir tarih olup o günden bu yana gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlanmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.” Sözleri ile basının milletimiz ve vatanımız için ne denli önemli olduğunu ortaya koymuş ve basın mensuplarının da üstlendikleri sorumluğun önemini vurgulamıştır.

Baro'dan 23 Nisan'da bağımsızlık vurgusu

Dünyamızın tartışılmaz bir gerçeği olan Basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili ve önemli aracıdır.
O nedenle, Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.

Yaşadığımız bölgede ve dünyada yaşanan tüm olaylardan haberdar olmamızı sağlayan, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlayan demokratik bir toplumun vazgeçilmez parçası olan basın kuruluşlarının ve mesai saati gözetmeksizin kamuoyunu doğru ve tarafsız olarak bilgilendiren, toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan gazetecilerin 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramını kutluyor sağlık ve başarılar diliyorum."

Editör: Haber Merkezi