Yıkılan 'Yeni Halin' yerine meydan yapılmasını isteyen Muhtar Ali Haydar Temel, "Bugün var, yarın yokuz. Gel burayı meydan yap. Adın hep dualarla anılsın" diyerek Belediye Başkanı Ok'a çağrıda bulundu.

Balıkesir'in en önemli sit alanı Zağnos Paşa Cami, Paşa Hamamı, Karesi Türbesi ve Paşa Konağı dörtgeninin merkezinde bulunan Sebze Hali'nin yerine Balıkesir'in en büyük meydanının kurulmasını isteyen Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, "Bu fani dünyada kim hayırlı iş yaparsa, dünya durdukça hayırla yad edilir" dedi.

"BAŞKAN, VERDİĞİ KARARDAN DÖNECEK, BEN İNANIYORUM"

Sebze Hali için yıkım kararı veren belediye yönetimi, yerle bir ettiği hal binasının yerine hazırladığı projeyi hayata geçirmeye hazırlanırken, iki bin metrekarelik enkaz alanı görenlerin yüreğini sızlatıyor.

Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel de, Belediye Başkanı İsmail Ok'un verdiği karardan döneceğine inandığını söyledi. Temel, "Bu şehre kim hayırlı iş yaparsa yapsın, hangi partili olduğu önemli değil. Hep takdir edilmiştir" diye hatırlatma yaptı.

Muhtar Temel, Balıkesir'in tarihi Zağnos Paşa Camii'nin tuvaletlerini ücretsiz yapan  Belediye Başkanı İsmail Ok'un camii cemaati, çevre esnafından hayır duası aldığını belirterek Başkan Ok'a teşekkür etti.

"HALKIN BU SESİNE  KULAK VER, TARİHE GEÇ"

Belediye Başkanı İsmail Ok'a "Bugün varsak, yarın yokuz" hatırlatmasında bulunan Muhtar Temel, YENİ GAZETEM'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu fani dünyada kim hayırlı iş yaparsa dünya durdukça hayırla yad edilir. 
Allah herkese hayırlı iş yapmayı nasip etsin. Arkamızdan her zaman dua edenlerimiz olsun. 
Caminin tuvaletlerini ücretsiz yaptığı için aldığı hayır dualarını, herkesin meydan yapılmasını istediği halin yerini yeşil alana çevirerek de devam ettirsin. 
Her zaman, her yerde vatandaşımızın isteklerini her platformda yerine getirmeye çalışıyorum. 
Eski halin yerine hiç bir Allah'ın kulu yıkılan binanın benzerini görmek istemiyor. 
Zağnos Paşa'nın hemen yanındaki tarihi hamam'dan itibaren önü ve arkasında zamanında ruhsatsız olarak inşa edilen binaların bulunduğu ada tamamen yıkılsın. 
Karesi Türbesi hatta Paşa Konağı ortaya çıksın. 
Büyükşehir Balıkesir'de, bu şehirde yaşayanların övgüyle söz edebileceği Sultan Ahmet Meydanı gibi bir meydanımız olsun. 
Halkın bu sesine kulak veren Belediye Başkanı tarihe geçer. Bu şehir var oldukça hep saygı ve hürmetle anılır."

> Mustafa SÜTÇÜOĞLU

Editör: Haber Merkezi