Bel ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede şekeri yüksek olduğu fark edilemeyen hasta, doktoru tarafından eve gönderilince girdiği şeker komasından hayatını kaybetti. Doktor hakkında soruşturma açıldı.

HASTANEDEN EVE GELDİ, FENALAŞTI
Evinde dinlenmeye alınan Semiha Köse'de bir süre sonra uyku hali, derin derin nefes alma, aşırı terleme belirtiler baş gösterdi. Eşinin giderek kötüleştiğini gören 76 yaşındaki Veli Köse, ailece tanıdıkları emekli doktor Dahiliye Uzmanı M.C.'ye durumu  anlatarak yardım istedi. Bulgulardan hastanın şekerinin yükseldiğini anlayan doktor kadının tahlil raporunda Glukoz (Şeker) miktarının 546 Mg/dl olduğunu öğrenince hastanın şeker komasına girip ölebileceğini belirterek, aileden hastayı hemen hastaneye kaldırılmasını istedi.

"BİZ YANDIK BAŞKASI YANMASIN"
Dört çocuk annesi ev hanımı Köse, bu kez 112 Acil servis ekipleri tarafından Balıkesir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada da eşinin İç Hastalıkları Uzmanı Doktor H.B. tarafından hastaneye yatırıldığını belirten Veli Köse, "Eşimin şekerden muzdarip olduğu ilk kez götürdüğümüz Atatürk Devlet Hastanesi'nde bize verilen tahlil raporlarında ortaya çıktı. Daha önce böyle bir rahatsızlığı yoktu. 5 gün boyunca yattığı Devlet Hastanesi'nde şekeri hekimlerin tüm çabalarına rağmen bir türlü düşürülemedi. Onunla birlikte bizde ecel terleri döktük. Teşhis konulamadığı ileri sürülerek hastamızın İzmir'e sevk edileceği bildirildi. Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki doktor kendi istediği tahlil sonuçlarına baksaydı bütün bunlar başımıza gelmeyecekti. İddia ettiği gibi biz hiç bir tahlil sonucunu yanımızda götürmedik. Bu sonuçların doktorların bilgisayarına da laboratuar tarafından gönderildiğini öğrendik. Bizi doktorun ihmali yaktı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Başka insanlarında yanmaması için bu doktoru Sağlık Bakanlığı'nın Alo 184 SABİM hattına bildirdik. Bize konuya ilişkin kurul oluşturulacağını söylendi. Cumhuriyet Savcılığı'na doktor hakkında avukatımız aracılığı ile suç duyurusunda bulunacağız. İhmal yüzünden biz yandık başkaları da yanmasın" dedi.

DOKTOR NE DİYOR?

"HASTANIN TANISI KONULAMAYAN BİR HASTALIĞI VAR"
Köse ailesinin kendisi hakkındaki iddialarının doğru olmadığını öne süren Atatürk Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı A.B.G., "Bu hasta polikliniğimize bel şikayeti ile başvuran bir hasta. Daha öncede fizik tedavi gibi poliklinikleri gitmiş. Ben hastadan bel filmi (Emar) istedim. Ama bel ağrısını açıklayıcı bir bulgu yoktu. Sonuçta hastanın küçük bir bel fıtığı var. ÇheckUp tetkikleri olsun diyerek rutin tetkiklerini de aileden istemişiz. Hasta yakınları tahlillerin bir kısmını verirken, şekerinin yüksek olduğunu biyokimya tahlillerini göstermeden hastaneden ayrılmış. Bizimle alakası yok ama hastaya iyilik olsun diye tanısı konulamayan bir şey mi var diye bu tahlilleri kendilerinden istemişiz. Yoksa bel ağrısı var diye şeker tahlili istenmez. Aile daha sonra Devlet Hastanesine gitmiş. Burada hasta dahiliye servisine yatırılıyor. Burada da uzman arkadaşlarımız düzeyinde nöroloji, beyin cerrahisi gibi konsültasyonlar yapılıyor. Teşhis konulamıyor. Hastamızın daha ilerleyici bir hastalığı olduğu düşüncesiyle burada ailenin daha önceden tanıdığını öğrendiğim görevli hekim arkadaşımız H.B. rahatsızlığın şekerden kaynaklanmadığını glukoz miktarını düşürdüklerini bildirerek, aileye hastanın tanısı konulması gereken bir hastalığının bulunulduğunu belirterek, hastayı üniversiteye sevk edileceğini ifade etmiş. Daha sonra ailenin biz götürürüz diyerek, kendi arzularıyla hastalarına alarak evlerine götürdüklerini ve burada öldüğünü öğrendik. Hasta yakınlarının iddiaları doğru değil. Hastanenin kapısı önünde bir vatandaşı çevirip, bu tahlili gösterseniz en azından bir doktora git der. Kimse 500'ün üzerinde şekeri olan bir hastayı evine göndermez" diyerek kendisini savundu.

DOKTOR A.B.G. HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kama Hastaneleri Genel Sekreterliği'nden YENİ GAZETEM'e yapılan açıklamada "Tanısı konulamayan bir hastalıktan yaşamını yitirdiği ileri sürülen 66 yaşındaki Semiha Köse adlı hastanın ailesi tarafından Sağlık Bakanlığımızın Alo 185 SABİM'e yaptığı ihbar değerlendirildi. Söz konusu hekim A.B.G. hakkında soruşturma başlatılması emri Ankara'dan  tarafımızı bildirildi" denildi.

SKANDAL!

ATATÜRK DEVLET  HASTANESİ YÖNETİCİSİNİN HASTANEDE OLANLARDAN HABERİ YOK!

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Çetin Duran, Köse ailesinin iddialarına karşın Sağlık Bakanlığına başvurmuş olabileceklerini dile getirerek, doktor hakkında kendilerine herhangi bir resmi soruşturma açılmasına ilişkin yazının ulaşmadığını bildirdi. Ancak bu yazının süreç içinde gelebileceğini dile getirdi. Ailenin hastanede görevli doktor ya da diğer yöneticilerle bu konuda karşılıklı telefon görüşmeleri yapıldığını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi