Halen geçici binada hizmet sunan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bitme aşamasındaki yeni binasına taşınmasıyla birlikte sağlıktaki birçok açıkta kapanmış olacak.

200 YATAKLI ÇAĞDAŞ HASTANE
BAÜ Tıp Fakültesi'nin 200 yataklı yeni hastane binasının açılışı için geri sayıma başlandı.Halen geçici olarak hastaneye dönüştürülen Mediko Sosyal binasında dertlere derman olmaya çalışan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Çağış Kampüs alanındaki yeni binasına geçtiğinde daha kaliteli sağlık hizmeti verebilecek.

BALIKESİRLİNİN ÇİLESİ BİTECEK
Dört bloktan oluşan bodrum ve zemin dahil dokuz katkı yeni hastane binasının inşaatı tamamlandı. İnce işçiliklere geçildi.  Sıra tıbbi araç-gereçlerin donanımına geldi. Açılış büyük olasılıkla Haziran ayında. Bursa ve İzmir'deki tıp fakültelerinin ayarında sağlık hizmeti sunulacak hastane, Balıkesirliler'in yol çilesini de bitirecek.

SAĞLIKTA BÜYÜK ATILIM
Bugüne değin sağlık yatırımları alanında diğer illerin gölgesinde kalan, çeşitli sıkıntıların yaşandığı ve sağlıksız sağlık hizmetleri nedeniyle şikayetlerin birbirini izlediği Balıkesir, tüm bu olumsuzlukları sona erdirecek büyük bir atılım içerisinde. İhale aşamasına gelen 1000 yataklı Şehir Hastanesi de tamamlandığında Balıkesir, sağlıkta değişimi yaşayacak.

 

Editör: Haber Merkezi