Sağlıktaki yeni sistemle tek yetkili kurum haline getirilen Sağlık Müdürlüklerine atamalar yapılmaya başlandı. Balıkesir'de sağlığın patronu Uzm.Dr. Necati KELEMENÇE  oldu. 

Böylece Balıkesir'de yıllar sonra ilk kez Balıkesirli bir isim sağlığın başına getirildi. 

Kelemençe'nin bu göreve atanmasında AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı'nın etkin rol oynadığı ve Balıkesirli isim üzerinde ısrar ettiği haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında yer aldı. 

Kelemençe koltuğuna oturduktan sonra ilk iş olarak KHK ile yürürlükten kaldırılan 
Kamu Hastaneleri Birliği'nin Balıkesir'deki eski genel sekreterleriyle bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunduğu öğrenildi. 

Kelemençe, kadrosunu oluşturmak amacıyla da çalışmalarına başladı. 

Balıkesir'de sevilen ve sayılan bir isim olan Uz. Dr. Necati Kelemençe uzun yıllar  Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmıştı. 

İL SAĞLIK MÜDÜRLERİNE TAM YETKİ
İl sağlık müdürleri Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olacak. Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını yapacak ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğrudan gerçekleştirecek.
İl sağlık müdürü, acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilere ait tüm sağlık, kurum ve kuruluşlarının sevk ve idaresinden sorumlu ve bu konuda yetkili olacak.
Birden fazla ildeki sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, gelişmişlik farklarının giderilmesi ve hizmetlerin ve ihtiyaçların müşterek planlanması amacıyla Bakanlıkça belirlenen illerdeki müdürlerden biri koordinatör olarak görevlendirilebilecek.
HASTANELERİN YÖNETİM VE DENETİMİNDE TAM YETKİ
Hastaneler hastane başhekimi tarafından yönetilecek. Hastane başhekimine bağlı olarak idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulacak. Bakanlık tarafından, hastanelerin büyüklükleri dikkate alınarak belirlenen hallerde ise yönetim görevleri tek kişiye verilebilecek veya hastanedeki müdürlüklerin sayısı dörde kadar artırılabilecek bu durumda görev dağılımları yeniden belirlenecek.
Bakanlıkça tespit edilen norm ve standardı aşmamak kaydıyla il sağlık müdürü tarafından belirlenen sayıda başhekim yardımcılıkları ve müdür yardımcılıkları oluşturulabilecek.
Hastaneler tıbbi ve mali kriterler ile kalite, hasta ve çalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık sürelerle değerlendirmeye tabi tutulacak.
Bu değerlendirme, kamu veya özel değerlendirme kuruluşlarına da yaptırılabilecek. Değerlendirme sonuçlarına göre, hastaneler yukarıdan aşağıya doğru (A), (B), (C), (D) ve (E) şeklinde gruplandırılacak. Hastanelerin ağırlıklı ortalaması, il düzeyinde hastanelerin grubunu belirleyecek.
Editör: Haber Merkezi