Balıkesir'de toplum yararına sosyal hizmet ve aktivite yapan bir grup üniversite öğrencisi sağlık hakkına dikkat çekti. Şehir merkezinde stant açıp burada tanıtıcı faaliyetlerde bulunan gençler, vatandaşları sağlık hakları konusunda farkındalığa davet etti.

Balıkesir Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu (BALTOG) üyesi öğrenciler, 'Dünya Sağlık Günü'nde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. BAÜ'deki topluluğu oluşturan binlerce öğrenciden Mühendislik ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinden İrem Buse Dobrucalı ile Borana Topçu'nun öncülük ettiği küçük bir grup Özmerkez önünde tanıtım standı açtı.

Sağlığın her vatandaş için eşit bir hak olduğunu vurgulayan, bunun ve sağlık alalındaki birçok hakkın insanların farkında olması için çabaladıklarını kaydeden İrem Buse Dobrucalı, 50 diş macunu, 50 diş fırçası, 500 adet stiker ve kitap ayracı hazırladıklarını, üzerlerinde sağlık ve sağlık haklarıyla ilgili kısa yazıların bulunduğu ürünleri ve tanıtım broşürlerini sokaktaki vatandaşlara dağıtıp bilgilenmelerini istediklerini, yetebildiğince dağıttıkları diş macunu ve diş fırçalarıyla da ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

BALTOG üyesi öğrencilerinin "sokakta sağlık günü" etkinliğine büyük ilgi gösteren vatandaşlar gençleri bu faaliyetlerinden dolayı tebrik ettiler. BALTOG üyesi öğrenciler bu tür faaliyetlere özellikle eğitim ağırlıklı olarak devam ettiklerini ve bundan çok büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi