CUMHUR İTTİFAKININ HEDEFİ 20-0
Cumhur İttifakı’nın ilçe adayları büyük oranda şekillendi. MHP, Büyükşehir yanında Altıeylül ve Karesi ilçelerinde de aday çıkarmıyor. AK Parti ise Balya ve Ayvalık’ta MHP’yi destekleyecek. Gömeç de masada. Hedef Büyükşehir'i oy rekoru kırarak kazanmak ve 20 ilçeye Cumhur İttifakının damgasını vurmak.

CUMARTESİ AÇIKLANABİLİR

2018'in son günü olan 31 Aralık Cumartesi açıklanması beklenen AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları, büyük ölçüde netleşti. 
Son anda bir değişiklik olmazsa 31 Mart seçimlerinde işte bu isimler yarışacak. 

KARESİ'DE SAĞAY, BANDIRMA'DA ÖZTAYLAN


Yasin SAGAY
(kırmızı kravatlı), Karesi Belediyesi'nde Yücel Yılmaz'ın sağ kolu gibi görev yapıyor.

İttifak kapsamında, Karesi’nin ortak adayı Yasin Sağay olacak. Bandırma’nın adayı ise eski Milletvekili Cemal Öztaylan. 

Hem AK Parti tabanının hem de ülkücü camianın yakından tanıyıp sevdiği Yasin Sağay, 5 yıl başkan yardımcısı olarak başarıyla görev yaptığı Karesi’nin dümenine geçmeye hazırlanıyor.


                                 Cemal ÖZTAYLAN
AK Parti’de, geçmişte Bandırma Belediye Başkanlığı ve milletvekiliği yapan Cemal Öztaylan, Bandırma adayı olmaya çok yakın.

ALTIEYLÜL'DE ÇOKLU DENKLEM

Aday enflasyonu yaşanan Altıeylül’de durum hala net değil. 

MKYK üyesi Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı geçtiğimiz aylarda mevcut başkan Hasan Avcı ile yola devam edeceklerini söylemişti. 


Yusuf Hocaoğlu (solda), Yücel Yılmaz (ortada), Yasin Sağay (sağda)

Avcı yanında Mesut Eray, Yusuf Hocaoğlu ve Zekai Kafaoğlu'nun İstanbul'dan transferi mimar Serdar Metin isimlerinden biri de Altıeylül için başkan adayı olarak açıklanabilir.

Altıeylül Belediye başkan aday adaylığı için son dakikada il başkanlığı görevinden istifa eden Hasan Demiraslan'a şans verilmemesi ise dikkat çekti.

İVRİNDİ’YE YUSUF CENGİZ


                         Yusuf Cengiz

Sındırgı, Dursunbey, Kepsut, Bigadiç, Adalar, Savaştepe, Havran’da, mevcut başkanların yeniden aday olması bekleniyor. 
İvrindi’de Yusuf Cengiz, Manyas’ta İbrahim Koman, Erdek’te Turan Gün’ün isimleri öne çıktı.

EDREMİT'TE İKİ İSİM VAR
Edremit başkan adaylığı için, Yunus Bozbey ve Mehmet Ertaş isimleri öne çıktı. Partinin kurmayları, ilçede hemen her kesimden oy alabilecek potansiyele sahip Mehmet Ertaş'la görüştü.


Mehmet ERTAŞ

Ertaş'ın, "Aday olmam gerekiyorsa olurum. Görevden kaçmam. Lakin beni en son isim olarak düşünün" dediği öğrenildi. 

GÖNEN VE SUSURLUK'A YENİ İSİMLER
AK Parti’de, üç dönem kuralına takılan ve önümüzdeki dönem aday gösterilmeyecek olan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ın yerine aday arayışını sürdürdüğü biliniyor.


                            Hüseyin YAKAR

Susurluk’ta ise mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu’nun aday gösterilmeyeceği belirtiliyor. AK Parti, Manyas Belediyesi’ni CHP’nin elinden almak için eski ilçe başkanı İbrahim Koman’ı aday göstermesi bekleniyor.

GÖMEÇ'TE İKİ SEÇENEK, BURHANİYE'DE UYSAL

AK Parti Gömeç’te mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan’la devam etmekten yana tavır aldığı belirtilirken, bir diğer seçeneğin ise Gömeç’in ittifak kapsamında MHP’ye verilmesi olacak. 
Burhaniye’de mevcut Belediye Başkanı Necdet Uysal da devam edecek isimler arasında yer alıyor. 


AK Parti Havran’da Emin Ersoy’la devam edecek. 
AK Parti’nin İvrindi’de ise Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa edip aday olan Yusuf Cengiz’in aday yapılacağı konuşuluyor.

DURSUNBEY'DE BAHÇAVAN, BİGADİÇ'TE AVCU


AK Parti’nin en güçlü olduğu dağ bölgelerinde ise mevcut belediye başkan adaylarıyla devam etme kararı aldı. 
Dursunbey’de Ramazan Bahçavan, Kepsut’ta İsmail Cankul, Savaştepe’den Turhan Şimşek, Sındırgı’da Ekrem Yavaş, Bigadiç’te ise İsmail Avcu devam edecek isimler oldu. 

MHP GÖMEÇ’İ DE İSTİYOR
AK Parti, Balya’da MHP adayı Osman Kılıç’ı, Ayvalık’ta ise Mehmet Sıray’ı destekleyecek. MHP, ayrıca Gömeç’i de istiyor. (Kaynak: Ekspres)

 

Editör: Haber Merkezi