Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, dünyayı tehdit eden koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başlamasından ardından ilçesinde aldıkları önlemleri ve yaptıkları çalışmaları anlattı. 

"Ülkemizde görülen ilk vaka Sağlık Bakanlığımız tarafından bildirildiği andan itibaren Altıeylül Belediyesi Şehri Emini olarak çalışmalarımıza ivedilikle başladık" diyen Hasan Avcı, öncelikli olarak personelin eğitimden geçirildiğini söyledi.

Avcı, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Başkan yardımcılarıyla birlikte düzenlediği toplantıda Hasan Avcı,  ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirterek, dükkanlarını kapatan belediye kiracılarından da kira alınmayacağını söyledi.

AVCI'nın AÇIKLAMASI ŞÖYLE

Belediyemiz kurum içi ve İlçemiz vatandaşlarının sağlıklarını korumayı kendimize bir görev bilip dezenfekte çalışmalarına başlanmıştır.

Kurum içerisinde personelimize yönelik Hizmet binalarımızın tamamına dezenfektan konulmuştur.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın konuya ilişkin bilgilendirmek ve gerekli tedbirleri almaları için yazılı ve görsel olarak sosyal medya hesaplarımızda, web sitemizde ve billboard kanalları aracılığı ile tanıtım videoları, görsel anlatımlar hazırlanarak sunulmuştur.

İlçemiz sınırlarındaki ortak kullanım alanlarındaki cadde, sokak, üst geçit vb. alanlar ekiplerimizle ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılmıştır. Bu bağlamda günlük olarak riskler ortadan kalkıncaya kadar işlemler devam edecektir.

İlçemizde bulunan tüm park ve bahçeler ile çocuk oyun alanlarında dezenfekte çalışmaları yapılmıştır. (Toplam 263 adet park içerisinde bulunan tüm ekipmanlar)

İlçemizde bulunan 9 adet pazar yerlerinde düzenli olarak hem dezenfekte çalışmaları yapılmış hem de eş zamanlı olarak vatandaşlarımıza bilgilendirme gerçekleştirilmiştir.

Merkezde bulunan 23 adet okulumuz kırsal mahallelerimizde bulunan 48 adet okulumuz dezenfekte edilmiştir. Çalışmalar okullar kapatıldığı için ihtiyaca göre devam ettirilecektir.

Merkez ve kırsal mahallelerimizde bulunan sağlık ocakları, muhtarlık hizmet binaları, ibadethaneler, çöp konteynerları, pazar yerleri, yeraltı çöp konteynerları, başkanlık tarafından iletilen talepler belirli bir program halinde (günlük) dezenfekte işlemleri yapılmaktadır. Bu bağlamda;

CAMİ ABDESTHANE VE TUVALET: 90

YERALTI ÇÖP KONTEYNERI SAYISI:129

ÇÖP KONTEYNERI SAYISI:350

PAZAR YERİ SAYISI:5

ALT GEÇİT SAYISI:2

SAĞLIK OCAĞI SAYISI:13

MUHTARLIK HİZMET BİNASI:10

KAMU KURUM VE KURULUŞ SAYISI:12

KAHVEHANE SAYISI:3

Dezenfekte işlemi yapılmıştır. Bu dezenfekte işlemleri her gün mutad olarak devam ettirilmektedir.

Belediyemiz adına hizmet veren Türk Müziği Eğitimi ve Sanat Merkezi eğitimlerine ara verilmiştir.

Kültür Faaliyetleri kapsamında organize edilmiş olan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı güvenlik tedbirleri kapsamında iptal edilmiştir.

İsmail Akçay Millet Kıraathanesi güvenlik tedbirleri kapsamında Bakanlıktan talimat gelmeden önce kapatılmıştır.

Sosyal Yardımlar kapsamında 190 kişiye yardım kartı oluşturularak evlerine teslim edilecek şekilde düzenlemiştir.

Sistemimizde kayıtlı 65 yaş üzeri kimsesiz, hasta ve engelli vatandaşlarımız tespit edilerek talepleri karşılanmak üzere tespitleri yapılmıştır. Vatandaşlarımız 0 533 154 01 01 numaralı Whatsapp ihbar hattına taleplerini iletebilirler.

Yapı Kontrol Müdürlüğünce yapı ruhsat işerine ilişkin proje müelliflerince proje onayı işlemleri ALDOS sistemi ile gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar başlatıldı. İlgili firma ve proje müelliflere bilgilendirme yapılmıştır.

Nikah işlemlerine ilişkin salonumuzda toplu nikah töreni yapılmayacak, nikah işlemlerinde evlenecek olan vatandaşlarımız ve yanında iki şahit olacak şekilde işlmeler yapılacaktır.

Belediyemiz İştiraki ALTAŞ A.Ş. tarafından işletilmekte olan tüm sosyal tesis ve işletmeler (Asuva Park Kafe, Sedefne Otel vb.) güvenlik tedbirleri kapsamında kapatılmıştır.

Belediyemiz saha personelleri için tulum, maske, eldiven vb. malzemelerin temini Altaş A.Ş. tarafından temin edilerek ilgili Birimlere dağıtımı yapılmaktadır.

Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğünce Hizmet Binaları içerisinde personelimizin kullanımına yönelik gerekli olan 500lt dezenfektan, 2 adet ULV sisleme sırt motoru, 24 adet koruyucu kıyafet, 20 adet filtreli özel maske, 30 adet kullan at koruyucu kıyafet ve 200 adet maske temin edilerek personelimize dağıtımı yapılmıştır. 54 adet dezenfektan dispanser kutusu bina içine belirli noktalara konulmuştur. İhtiyaca göre alımlar yapılmaya devam edilecektir.

Belediyemiz Pamukçu ek hizmet binasında bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce Pamukçu Mahallesinde bulunan tüm okul, ibadethane, park, otobüs durakları vb. kamuya açık bina ve alanların dezenfekte çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır.

Belediyemiz ana Hizmet Binamızda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde Beyaz Masalar, Mali Hizmetler Müdürlüğü Vergi beyan ve tahsilat işlemleri, Yapı Kontrol Müdürlüğü ruhsat işlemleri vb. tüm işlemler vatandaşımıza kolaylık sağlamak ve güvenlik önlemleri kapsamında giriş katımızda tüm hizmetlerimiz bugün itibariyle sunulmaktadır.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce giriş katımızda bulunan Beyaz masalar kısmında korona virüs için bilgilendirme videoları yayınlanmaktadır.

ARGE Müdürlüğü tarafından Belediyemiz tarafında verilen tüm tedbirlere ilişkin Eylem Planı hazırlanmış ve çalışmalarımız dikkatli şekilde uygulamaktadır.

Editör: Haber Merkezi