Kamu görevlilerin seçimde aday adayı olabilmeleri için süre bugün doldu. Önemli isimler adaylık için istifa kararı aldı.  Bu isimlerden biri de  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan oldu. 
Alan, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
Bandırma doğumlu olan Ömer Alan, istifasını şu mesajla duyurdu:
Değerli Hemşehrilerim, 
Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yürütmekte olduğum Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü görevimden bugün istifa etmiş bulunmaktayım. 
Seçimlerin ülkemize milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

ÖMER ALAN KİMDİR?
1993 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.
 Aynı üniversitenin Ekonometri Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılından bu yana birçok kurumda kamu yöneticiliği yapan Alan, sırasıyla Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, SSK/SGK Teftiş Kurulu Başkanlığı, SGK Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda çalıştı. 
2015-2016 yılları arasında SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda müfettiş ve baş müfettiş olarak görev yaptı. Ömer Alan, Ekim 2016’dan bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür görevini yürütürken 26 Nisan 2018 tarihinde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. 
Editör: Haber Merkezi