24 Haziran Seçimleri'nin kampanya sürecinin son gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben milletime inanıyorum, güveniyorum; biz bu yola milletimizle çıktık" dedi. CHP'ye de yüklenen Erdoğan, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı Muharrem İnce'nin ismini vererek, "Bunların cemaziyelevvelini biliyoruz" ifadesini kullandı. 

"Bunlara bir Osmanlı tokadına var mıyız?"

Erdoğan, 'Bu CHP'yi tanıyorsunuz değil mi?' diye sordu ve şöyle açıkladı: "Size iki örnek vereyim. Bunlar geçmişte ne yaptılar biliyor musunuz? Bunlar 'açık oy, gizli tasnif yaptılar.' Yani oyu kime veriyor ona baktılar. CHP'ye vermesi lazım. Sayımı da kendileri gizli yaptı ki; istedikleri gibi rakam çıkardılar. CHP'nin cemaziyelevveli bu... CHP'nin teşkilat mensuplarının vali olduğunu bilir misiniz? İl başkanı aynı zamanda vali... Bunların demokrasi anlayışı bu... Bunlara bir Osmanlı tokadına var mıyız? Demokratik bir şekilde, hukuk içinde gereken dersi inşallah bunlara verelim."

"Biz icraat kadrosuyuz"

'Ne diyor Bay Muharrem, 'Okulların önünden ayrılmayın, akşamdan gidin, ben de YSK'nın önüne gideceğim, orada yatacağım' diyor. Çok uykusuz kaldın, Bay Muharrem erken yoruldun be' ifadeleri ile devam eden Cumhurbaşkanı, "Bay Kemal ne diyor, '16 yıldır ne yaptınız?' diyor. Eline, diline dursun, 16 yıldır ne yaptık? Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kim yaptı, Avrasya Tünelini kim yaptı, Marmaray'ı kim yaptı, Osmangazi'yi kim yaptı, Atatürk Barajı'nın üzerine Nissibi Köprüsü'nü kim yaptı? Ama bu onları da bilmez ki, haberi yok. Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre yol yapıldı; biz şurada 16 senede 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptık Bay Kemal. Sen bu yollardan hiç gidip gelmiyor musun? 25 tane havalimanı vardı, bunu 59'a kim çıkardı Bay Kemal, Bay Muharrem? Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşmaz. Biz icraat kadrosuyuz, biz bunları yaptık" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi