“Cumhurbaşkanımızın yerel yönetim vizyonunu okuduk, örnek aldık, uyguladık" diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçe belediye başkanları toplantısında işin sırrını istişare olarak açıkladı.

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti yerel yönetiminin vizyonunu Karesi Belediye Başkanı iken ezberlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şehri yönetirken bir yöneticinin nelere dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdiği ve yaptığı tüm konuşmaların kaleme alındığı kitapların tümünü okuyup önce seçim beyennamesine koyduklarını, ardından da uygulamaya soktuğunu belirten Türkiye'nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şunları söyledi:

NE YAPACAKSANIZ YAPIN
ÖNCE ŞUNA DİKKAT EDİN!

"Şimdi bir şehri yönetirken ben düşündüm ben yaptım, benim aklım iyi, ben herkesi zaten dinledim dediğiniz zaman çok büyük gaflete düşüyorsunuz.

Bunu engellemek içinse AK Parti şehir yönetimini beşe bölmüş. Demiş ki; Bir şehirde ne yapacaksanız yapın istişare edin. 

İSTİŞAREDE BEREKET VARDIR

Dememiş ki sadece siyasi partilerinizi de ,sadece tanıdıklarınızı da görüştüğünüz görüşmediğiniz, sevdiğiniz sevmediğiniz herkes ile katılımlı belediyecilik yapacaksınız mutlaka istişare edeceksiniz. İstişarede bereket vardır.

İstişareyi sınırlandırmamış. Yani Ahmetle, Mehmetle, tanıdıklarınızla, seninle düşünenlerle dememiş. Herkesimle istişare edeceksiniz.. ve bu istişarede şer bile olan kararlar istişare ile alındıysa sonucu müsbet olur. Bu da dinimizin temel kurallarından bir tanesidir."

Bilindiği üzere Yılmaz Yılmaz, belediyecilik tecrübesi kazandığı Karesi'deki döneminde AK Partinin yerel yönetim vizyonunu hayata geçirirken başarılı görülen sosyal projeleriyle ödüllendirilmişti.

Editör: Haber Merkezi