AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, ekonomi ve barış süreciyle ilgili gelişmeler yanında İsrail'in özür dilemesiyle Türkiye'nin itibarlı bir ülke haline dönüşmesinin muhalefet partilerini paniğe sevkettiğini söyledi.
Uğur, olumlu gelişmeler karşısında 'Eyvah' diyerek Türkiye'yi kötü günlerin beklediğine dair yaygara kopardıklarını ileri sürdüğü muhalefet milletvekillerine şöyle seslendi: "Korkutarak ve korkarak bir yere varamazsınız. Türkiye değişti, ama muhalefet bunun hala farkında değil."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Türkiye lahine olumlu gelişmeler karşısında muhalefet partilerinin paniğe kapılarak karamsar bir hava yaratmaya çalışmasını eleştirdi.
Balıkesir'de bir derneğin genel kuruluna katılan Uğur, burada CHP milletvekili Ahmet Haluk Gümüş'ün 'Hazırlıklı olun. Türkiye'ye çok kötü günler bekliyor' şeklindeki sözleri üzerine iç ve dış politikada yaşanan olayları aktararak "İtibarlı bir ülke haline gele Türkiye neden korksun" dedi. 
Edip Uğur, ülkedeki gelişmeleri de değerlendirdiği konuşmasında, İsrail'in özür dilemesinin küçümsenecek bir olay gibi görülmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'nin kredi notunun yükseldiğini anımsatan Uğur, üst üste yaşanan olumlu gelişmeler üzerine muhalefin paniğe kapıldığını ileri sürdü. 
KORKMAYA GEREK VAR MI?
"Türkiye'de güzel şeyler oluyor" diyen Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Muhalefet paniğe kapıldı, 'Yahu ne oluyor?' diyor. Güzel şeyler oluyor. Hala milleti korkutarak (hazırlıklı olun önümüzde çok kötü günler bizi bekliyor) diyorlar. İnsanlara umut vermek lazım. Beklentilerin olumlu olması lazım. Korkutarak ve korkarak bir yere varamazsınız. Neden Türkiye korksun? Korkmaya gerek var mı?  Maalesef muhalefet bu olumlu gelişmelerden endişe duyuyor. 'Eyvah' diyor. 
TÜRKİYE İTİBARLI ÜLKE
İsrail özür diledi. 'Bu özür nasıl' diyorlar. 'Televizyonda canlı yayında biz İsrail'in ağzından özür duymadık, yazılı bir özürü yok' diyorlar. 
Ne olması lazım. Beyaz Saray'dan açıklama var. Bütün haber ajansları, televizyonlar CNN'i, BBC'si, dünyada ne kadar kanal varsa 'İsrail hükümeti Türk halkından özür diliyoruz' diye haber geçiyor.  Başbakanımız 'bu özürü Türk halkı adına kabul ettim' diyor. 
İsrail, 'tazminatları ödeyeceğiz, amborgoyu kaldırıyoruz' diyor. İşte kapılarını açmaya başladılar. Gazze'ye gıda olsun, inşaat malzemesi olsun, sağlıkla ilgili bütün malzemeler gidiyor. Olumlu gelişmeler var. Bu Türkiye'nin itibarını gösteriyor. Artık Türkiye itibarlı bir ülke."
ENDİŞE EDECEK BİRŞEY YOK
Uğur, Türkiye'nin ekonomideki kredi notunun yükseldiğini anımsattı, "Dünya asrın en büyük ekonomik krizini yaşarken herkes Türkiye'ye dünya gıpta ile bakıyor" dedi.
IMF olan ilişkilere değinen Uğur, Türkiye'nin bir zamanlar kapısında dilenci durumuna düştüğü kuruluşa bugün 5 milyar dolar borç vermeye hazırlandığını anımsattı. 
Uğur, şöyle konuştu:
"Enflasyonu, faizi tek rakamlı olmuş, Merkez Bankası'ndaki rezervi 125 milyar doları geçmiş, alan el değil veren el olduk. Hatırlayın; Türkiye eski dönemlerde 50-100 milyon dolar için dileniyorduk, kapı kapı dolaşıyorduk. Bugün Türkiye milyar doların üzerinde yardım yapan bir ülke haline geldi. Türkiye'nin durumu bu. Endişe edecek bir şey yok."
GÖZÜ OLANAN GÖZÜ ÇIKAR!
Edip Uğur, süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, terörü ülke gündeminden kaldırmaya kararlı olduklarını vurguladı.  Sürecin başlamasıyla birlikte hem Güneydoğu'da hem de ülkenin dört bir yanına iyimser bir havanın hakim olduğunu dile getirdi. 
"Şehit gelmesin, kan akmasın, imkanlarımız terör dolayısıyla heba olmasın, barış olsun, huzur gelsin ve Türkiye büyüsün. Bütün amacımız bu" diyen Edip Uğur, 'Türkiye bölünüyor' gibi söylemlere katılmalarının mümkün olmadığını söyledi.
MUHALEFET FARKINDA DEĞİL
Uğur, "Topraklarımızda gözü olanın gözünü çıkarırız. Üniter devlet yapısıyla ilgili herhangi bir endişe yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet. Rejimlerle, korkularla bu ülkeyi idare edemezsiniz. Yıllarca bu ülke; korkutularak, tehdit edilerek,  'komünizm geliyor, irtica geliyor, laiklik elden gidiyor' gibi tehditlerle hep korkutuldu, sindirildi.  Artık devletin milleti değil, milletin devleti var. İnsan eksenli bir siyaset var. Türkiye değişti. Ama muhalefetimiz tabi bu değişimin hala farkında değil. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. 

BALIKESİRLİLERE  SÜREÇ TEŞEKKÜRÜ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, terörün bitirilmesi amacıyla başlatılan çözüm sürecinin her kesiminde büyük destek gördüğünü söyledi. Balıkesir'deki sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyarete dikkat çeken Uğur, "Hepsi Türkiye'de terörün bitirilmesi için çözüm sürecini desteklediklerini ifade ettiler. Balıkesir'de de bu konuda bir destek var. Ben bütün hemşehrilerimize, hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Uğur,  Balıkesir'deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdüreceğini de kaydetti. 
Editör: Haber Merkezi