24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrılan isimler arasına Balıkesir'in ünlü doktorlarından Fikret Şahin de eklendi. 
Balıkesir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği hekimlerinden Op. Dr. Fikret Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
"Kendimi CHP'nin yiğit örgütüne emanet ediyorum" cümlesiyle aday adaylığını açıklayan Fikret Şahin, "Cumhuriyet Tarihinin en önemli dönüm noktasında, Vatan savunması, Özgürlük, Demokrasi ve Hukukun üstünlüğü için mücadele veren Cumhuriyet Halk Partisine katkı vermek, Örgütümüz ve yoldaşlarımızla birlikte omuz omuza mücadele edebilmek için 26 Nisan 2018 tarihinden itibaren kamu görevimden ayrılmış bulunmaktayım." açıklamasını yaptı. 
Şahin, 1 Kasım seçimlerine  CHP'den  5. sıra milletvekili adayı olarak katılmıştı.
FİKRET ŞAHİN KİMDİR?
Dr.Fikret Şahin, 1968 yılında Sivas’ta doğdu. Babasının görevi nedeni ile Ege Bölge’sindeki farklı illerde eğitim hayatını sürdürdü. 1984 yılında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde girdiği üniversite sınavında Tıp Fakültesini kazanarak, 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlığını tamamladı. 1998 yılından bu yana Balıkesir Devlet Hastane’sinde başarı ile görev yapmaktadır. 
Yerel ve uluslararası birçok bilimsel çalışmaya katılan Dr.Fikret Şahin, Balıkesir ilinde uzmanlık alanındaki birçok ilki gerçekleştirdi. Bunlardan bazıları kulak mikrocerrahi ameliyatları ve Balıkesir bölgesindeki alerjik hastalıklar üzerine bilimsel araştırmalardır. Dr.Fikret Şahin, cerrahi bilimler asistan hekimler temsilciliği, kulak burun boğaz kliniği şefliği yaptı. 
Balıkesir Tabip Odasının 62 yıllık tarihi boyunca en yüksek oy ile seçilen başkanı oldu.
Editör: Haber Merkezi