Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı için Ankara’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, hakkında çıkan istifa iddialarına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü haberlerini yalanlayan Başkan Uğur, istifa haberlerine ilişkin de “Görevimin başındayım” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile görüşmesi olmadığı belirtildi.

Medya yansıyan  “Cumhurbaşkanıyla görüştüğü” haberlerinin gerçeği yansıtmadığına işaret eden Uğur,  istifa haberlerini asparagas, yalan ve senaryo olarak değerlendirdi.

Uğur şöyle konuştu:


“Bu haberler tamamen asparagas yalan, senaryo. Herkes bir senaryo yazıyor, bir haber uçuruyor.

Sosyal medyada bu çok geniş yer buldu. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım.

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la 17 yıl önce yola çıktık. Görevler aldık, şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimi devam ettiriyorum.

Öyle haberler çıkıyor ki hanım bile inandıramıyorum. Bana 'Neden bize haber vermiyorsun, Cumhurbaşkanı’yla görüşmüşsün' diyor. Yok öyle bir şey.
Bu asparagas, yalan haberler bizi rahatsız ediyor. Şahsımla ilgili devamlı haber sitelerinde bir haber dolaşıyor. Bu haberler aslı olmayan, yalan, nereden üretiliyorsa üretilip servis edilen haberlerdir.

Cumhurbaşkanımızla dün bir görüşme yapmadım ama maalesef bütün kanallarda, alt yazılarda, yapılan konuşmalarda istifa ile ilgili birçok spekülasyonlar oluyor.

Partimizin sözcüsü Mahir Ünal’ın yaptığı basın açıklaması ve benim yapmış olduğum yazılı bir açıklama var. Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 17 yıldır kutlu yolculuğumuza devam ediyoruz. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım, halkımızın hizmetindeyim.” 

Edip Uğur, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nın ardından Balıkesir deleleri Yücel Yılmaz, Hüseyin Şakar, Ramazan Bahçavan ve Süleşman Aksoy'la günün anısına fotoğraf çektirdi. 
Editör: Haber Merkezi