AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. 
 AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan MYK'nın öncelikli gündemini Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan olaylar oluşturuyor. MYK'da Başbakan Erdoğan yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, dış güçlerin Gezi Parkı eylemlerini nasıl yönlendirdiklerine dair eldeki istihbarat verilerini üyelerle paylaşabilir. 

  Toplantıda ayrıca hafta sonu hem Ankara'da hem de İstanbul'da yapılacak olan mitinglerin de ele alınması beklenirken, Ankara ve İstanbul dışında yapılacak olan diğer mitinglerin tarihlerinin görüşülmesi tahmin ediliyor. Toplantıda yaklaşan yerel seçimler, ekonomi, muhalefetin açıklamaları gibi konular da ele alınacak.

Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerinden 11 kişi ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcileri arasından 11 kişi ile görüşeceği belirtildi.

AK Parti Genel Merkezi'nde MYK toplantısını gerçekleştiren Erdoğan'ın, bugün Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili Taksim'deki bazı göstericileri kabul edeceği açıklanmıştı. Başbakanlık kaynakları, Erdoğan'ın 11 kişi ile görüşeceği bilgisini verdi. Kendisine ulaşılan birkaç kişinin de gelemeyeceğini ilettiği öğrenildi. Grubun içinde öğrenci, öğretmen, akademisyen gibi farklı kesimlerden kişiler olduğu kaydedildi.

Erdoğan'ın, Gezi Parkı eylemcileri ile görüşmesine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da katılacağı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi