AK Parti'nin Balıkesir Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Çoban, Pamukçu Belediye Başkanı olarak 5 yılda gerçekleştirdiği icraatlarını referans gösterdi.
Belediye Başkanı İsmail Çoban Balıkesir'in yeni ilçesi Altıeylül'ün Belediye Başkanlığı'na yaptığı başvuru töreninde partililerin sevgi yağmuruna tutuldu.
İlçe teşkilatında düzenlenen törende başvuru formunu İlçe Başkanı Hasan Şafak'a sunun Çoban salonu dolduran köy muhtarları, sendikacılar, Sivil toplum kuruluşları, derneklerin temsilcileri ve partililer tarafından alkışlandı.

Pamukçu Belediyesi'nde ortaya koyduğu icraatları referans olarak gösteren Altıeylül'ün Belediye Başkan Aday adayı 44 yaşındaki Çoban Büyükşehir Yasası ile oluşan bu yeni düzenlemede Balıkesirlilerin hizmete daha çabuk ve daha kaliteli bir şekilde ulaşacağını belirterek "Kent ile kırsalda yaşayan insanlarımızı kaynaştırmayı, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın kent merkezlerinde hayatını sürdüren insanlarımızla  aynı standart ve kalitede hizmet almasını hedefleyen bu düzenleme, gelişen Balıkesir'in daha süratli bir şekilde örnek kent noktasına gelmesini sağlayacak. Hedefimiz daha güzel bir Türkiye daha güzel bir Balıkesir ve daha güzel bir Altıeylül'dür" " diye konuştu. 
 
Kentin gelişimine katkı sunmak, köylerde yaşayan vatandaşların temsilcisi olmak, insanların daha modern yaşam şartlarında geleceğe ulaşmasını sağlamak için Altıeylül Belediye Başkanlığına talip olduğunu açıklayan Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Çoban Milli ve manevi değerleri koruyarak, temel hassasiyetlerden vazgeçmeden, değişim ve gelişimi sağlayacaklarını söyledi. 13 köyde yaşayan yaklaşık 15 bin vatandaşa hizmet eden Pamukçu ve Aslıhan Tepecik Ovaları Sulama Birliği'nin Başkanlığını da yaptığını hatırlatan Çoban, bölgede yıllardan bu yana çözülemeyen sorunlarını da kısa zamanda ortadan kaldırdıklarını bildirdi. 

Altıeylül İlçesi'ni şaha kaldıracak projeleri ortaya koymak için hazırlandığını anlatan Başkan İsmail Çoban bunları uygulayabilmek için 20 yıllık ticari hayatını ve kırsal kesimde kendisine gösterilen ilginin yaşama geçirilmesinde önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
Çoban sözlerine şöyle devam etti:
" Belediyecilik konusunda marka olmuş bir siyasi partide, halkıma hizmet etmenin verdiği mutluluğu önümüzdeki günlere de taşımak için yola çıktım. Pamukçu Belediye Başkanı olarak görev yaptığım son 5 yılda ortaya koyduğum çalışmalar en büyük referansım olacak" 
Pamukçu'da 1969 yılında dünyaya geldiğini, 1975 yılından 2009'a kadar Kasaplar Mahallesi'nde ikamet ettiğini sözlerine ekleyen AK Parti'nin Aday adayı 2 çocuk babası İsmail Çoban "Yeşilli Camii karşısındaki kendimize ait dükkanımızda ve Anafartalar Caddesi'nde beyaz eşya bayiliği ile 21 bin müşteriye hizmet verdim. 2009 Yerel Seçimleri öncesi Pamukçu Belediye Başkanlığı'na aday olduğumda ticari hayatımıza nokta koydum. Amacım milletimizin duasını alıp Allah'ın rızasını kazanmak. Allah nasip ederse, her şeyin en iyisine layık olan Balıkesir halkına hizmetkâr olmaya geliyoruz. Tarihe ve milletimizin emanetine karşı duyduğumuz saygıdan dolayı asla yerinde sayanlardan olmayacağız" diye ekledi.

Editör: Haber Merkezi