Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, koronavirüs salgınıyla mücadelede şu ana kadar 10 milyon lira harcama yaptıklarını, 2 milyon maske dağıttıklarını açıkladı.

BAŞKAN Yücel Yılmaz, video konferans yönetimiyle düzenlediği basın toplantısında koronavirüsle ilgili  mücadelede bugüne kadar ne yaptıklarını anlattı. 

İLÇE BELEDİYELERİNE PARA YARDIMI
Siyaseti bir kenara bırakarak 20 ilçede aynı çalışmayı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yücel Yılmaz, ilçe belediyelerine 50'şer bin lira yardımda bulunduklarını söyledi.  Yılmaz "Salgınla ilgili olarak tasarrufa gitmedik. Hükümetin bize gönderdiği bir para var. Valiliklere de paralar geldi. Bunları vatandaşlar için harcayacağız." ifadesini kullandı.

2 MİLYON MASKE DAĞITILDI
Yılmaz, salgınla mücadelede şu ana kadar 10 milyon liralık harcama yaptıklarını ve  2 milyonun üzerinde de maske dağıttıklarını  belirterek şöyle konuştu:
"Balıkesir'in nüfusunun 1 milyon 250 bin olduğu düşünülürse herkese yetecek kadar maskenin dağıtıldığını söyleyebilirim. Günde bir tek fabrikada 100 bin tane maske üretiyoruz. Bunun yanında çeşitli ilçelerimizde ve BALMEK kurslarında maske üretimimiz devam ediyor. Maske sorun olmaktan çıktı. Maskeyle ilgili sıkıntımız yok. Şu anda ilçe belediyelerimize ve pazar yerlerinde maske dağıtımına devam ediyoruz."

BELEDİYE PERSONELİNDE KORONA VİRÜS VAKASI VAR MI?
Bu soruya Yücel Yılmaz, "Personel anlamında itfaiye, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) personelinde de pozitif çıktı ama hastaneye yatan yok. Pozitif çıktığında çalışanlarımıza izin verip test yaptırarak takibe aldırıyoruz." karşılığını verdi. 

BALIKESİR'DEKİ VAKA SAYILARI
Balıkesir genelindeki vakaların yüksek boyutlarda olmadığına dikkat çekip tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini hatırlatan Yücel Yılmaz, "Virüsten korunmanın yolu belli. Kendi öz bakımımıza dikkat edip kişisel mesafemizi korumak.Birimizin dikkati diğerinin hayatını etkiliyor. Bu sürecin ne kadar süreceğini kestiremiyoruz." diye konuştu.

BOŞVER KORONAYI!

Korinavirus tedbirlerine uyum noktasında vatandaşa 10 üzerinden 7 veren Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz, "Dışarıda beni görüp de 'boşver koronayı biz seni seviyoruz' diyerek sarılmak isteyenler var." ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi