Balıkesir’den 2. kez MHP Milletvekili seçilen A.Duran Bulut, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Kayhan Özkan’dan mazbatası aldı, yeni Anayasa tartışmaları öncesi ilginç iddialarda bulundu.
"ÇANLARINA OT TIKAYACAĞIZ"
Daha önce Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya kürtçe kurslara verdiği destekten dolayı ‘Koparırım senin o dilini’ diyen Bulut, bu kez de “Bölücülerle mücadele için dağlara da çıkarız, Samsun’a da çıkarız. 54 milletvekiliyle bunlar bir şey yapamaz diyenlere şunu söylüyorum 40 bozkurtla Çin Sarayı’nı basıp dağıttık. O 54’le de onların çanına ot tıkayacağız. Herkes böyle bilsin” dedi.
Adliye önünde partisinin İl Başkanı Mehmet Duran, İGM ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte basın mensuplarına seçimleri değerlendiren Bulut, “Parlamentoyu göreceksiniz parlamentoda bu değerli vatandaşlarımızın oylarıyla oluşturulan bu parlamentoda iktidar partisinin nasıl dans ettiğini, bölücülerle işbirliği yaptığını göreceksiniz.
Yeni Anayasa hazırlığını herkes takip etsin. O Anayasa’da bu ülkenin bölünmesinin satırbaşlarını göreceksiniz, döşenen taşları göreceksiniz. Ama milletimiz bize inansın, bize güvensin. Biz mecliste olmasak da dışarıda da olsak bu ülke için bedenimizi, varlığımızı feda etmeye hazırız. Gerekirse dağlara da çıkarız. Samsun’a da çıkarız ama bu ülkeyi böldürtmeyiz. Öyle bilsinler. Bize rağmen 54 milletvekiliyle bunlar bir şey yapamaz diyenlere , 40 bozkurtla Çin Sarayı’nı basıp dağıttık. O 54’le de onların çanına ot tıkayacağız. Herkes böyle bilsin” dedi.
BU SEÇİM SONUÇLARINA İNANMIYORUM
12 Haziran’da sandıktan çıkan sonuçlara inanmadığını bilirden Bulut şöyle konuştu: “ Etrafa bakın, sorun vatandaşlar hala ben oy vermedim diyor. Oy verdiğini söyleyen insanlar dışarı çıktığında verdiği oyların silindiğini bir başka renge büründüğünü göreceklerdir. 19 milyon liraya seçim kağıtları ihalesi yapıldı. Sonra pahalı bulundu 900 bin liraya yapıldı. 19 milyon liraya hangi özel kağıttan bunlar bastırıldı ? Sonra 900 bin liraya kabul edildiğinde bu aradaki farkı kim ödedi? Önceden mühür basılırdı şimdi neden kaşe basıldı ? O kaşede kullanılan mürekkep nasıl bir mürekkepti ? Görünmez mürekkep denilen basıldıktan saatler sonra ortaya görünen bir takım hinlikler bu seçimde var mıydı ? Ben kuşku, endişe içerisindeyim. Bu seçimin doğruluğuna ben inanamıyorum, bu seçimin sonucunu ben hazmedemiyorum. Bana inandırsınlar, niçin mühür değil de kaşe oldu. Niçin parmaklar boyanmadı.
MÜKERRER OY İDDİASI
Mükerrer bir sürü oy kullanıldı, hayali apartmanlar oluşturuldu. Tespit ettik biz Polis Okulu öğrencileri iki kez oy kullandı, Polis Okulu’ndan biz ülkenin güvenliğini sağlasın diye polis mi yetiştiriyoruz yoksa AKP’ye asker mi yetiştiriyoruz? Bunu insanlar düşünüp değerlendirsin. Ülkenin genetiklerini bozdular. Seçim döneminde, yolda, tarlada, köyde, meydanda, mitinglerde MHP vardı. Hiç böyle bir sonucu hak etmedik. Ben AKP’den insanların bu kadar memnun olduğuna inanamıyorum. Balıkesir’e bir tek diktikleri fabrikayı gösterin. Bir SEKA vardı onu sattılar. Ne yaptılar da bu insanlar bu oyu veriyor. Aklı olan, düşünen insanlar sağlıklı karar verir, ben bu sonucu sağlıklı görmüyorum. Birisi beni bu sonucun doğruluğuna inandırsın. O kağıtlar yeniden incelensin. İlgililere Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum. Hangi mürekkep kullanıldı o mürekkebi laboratuarda inceletsinler.”
Editör: Haber Merkezi