8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların sahip oldukları haklara kavuşmak için verdikleri mücadelenin simge günüdür. Toplumun temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır.
Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, “Kadınlarımız siyasetimizin öznesidir” diyerek, kadınlarımıza yönelik fırsat eşitliğinde ideal ölçüyü tespit etmiştir.
Bu ilkeden hareketle, AK Parti bünyesinde kadın siyasetçilerimizle birlikte ülkemize hizmet etmek için gösterdiğimiz gayretlerin en önemli semeresi adalettir.
Unutulmamalıdır ki, her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca Kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakârlıkları, yüksek duygusal zekâları, nezaketleri ve letafetiyle toplumumuzun kurucu ve denge unsuru olmuşlardır. Kadının gerçek alanı hayatın kendisidir, sevgi ve erdemdir.
Kadına verilen değer, gösterilen nezaket, bir lütuf ve ihsan değil insan olmanın gerektirdiği bir görevdir, sorumluluktur.
Benimde içerisinde bulunduğum ve Başkanlığı yapmak onurunu yaşadığım, AK Parti Kadın Kolları teşkilatlarımız bugüne kadar kendisinden beklendiği gibi bir performans göstererek hızlı bir şekilde büyüme sağlamış, 4 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en etkin kadın teşkilatı olmuştur.
Son yıllarda Ak Parti Hükümetleri tarafından kadın hakları, kadının toplum içindeki durumu ile eğitim, sağlık, çalışma hayatı ve toplumu yönetme alanı olan siyaset başta olmak üzere birçok konuda düzenleme ve iyileştirme sağlanmıştır. Benzeri iyileştirmeler hızlandırılarak devam edecektir.  
Hükümetlerimiz de kadının toplumda karşılaştığı tüm engelleri kaldırmayı uyguladığı politikalar içerisinde olmazsa olmaz olarak kabul etmiş ve bunu bir strateji olarak belirlemiştir. 
Temel kanunlarımızda yapılan eşitlikçi düzenlemelerle kadın erkek eşitliğini gözeten, cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldıran birçok düzenleme gerçekleştirilmiştir. Bu düzenlemelerden son 17 yılda gerçekleştirilenlerden örnek vermek gerekirse:
*2009 yılında, yasalara kadın-erkek eşitliği bakış açısını yerleştirmek üzere TBMM’de Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulması,
* 2004-2010 yılları arasında yapılan değişikliklerle “kadınlar ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu ve bu eşitliğin sağlanmasında devletin sorumluluğu bulunduğu” ile POZİTİF AYRIMCILIK ilkesi Anayasal güvenceye alınmış ve “ POZİTİF AYRIMCILIK” uygulamasının önünün açılması sayılabilir.
AK Parti, hâkimiyetin millete ait olduğu ilkesinden doğan ve her türlü ayrımcılığı reddederek iktidara yürüyen bir partidir.
 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunu hayata geçiren AK Parti iktidarı, adalet, merhamet ve şefkat duygularını güçlü tutarak hizmet üretmeyi kendine şiar edinmiştir.
Kadın Kollarımız, Genel Merkez başta olmak üzere; 81 il, 919 ilçe, mahalle, belde ve köy teşkilatlarımızda AK Partimizin hedeflerini gerçekleştirebilmesi için fedakârca çalışmaktadır.
2002’den bu yana girdiğimiz her seçimde aktif bir rol üstlenen Ak Kadınlar partimizi ve siyasetimizi zaferden zafere taşımışlardır.
Ülkemizde birlik ruhunu mayalayan, milli manevi değerlerimizi yücelten ve ailemize güç katan bütün kadınlarımıza şükranlarımı sunarken “Daima Hizmet, Daima Millet” diyerek parti teşkilatımızda vazifeye koşan Ak Kadın hareketinin bütün mensuplarını yürekten tebrik ediyorum.
Ebediyete intikal etmiş teşkilat mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın.
Bu duygu ve düşüncelerle Dünya kadınlar Günü'nü kutladığımız bugünde sevginin saygının en yücesini hak eden kadınlarımızın şiddet, ayrımcılık, dışlayıcılık gibi uygulamalardan uzak refah içinde mutlu bir toplumda yer bulmalarını temenni ediyoruz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

 

Editör: Haber Merkezi