PTT 1'inci Lig ekiplerinden Balıkesirspor kuruluşunun 50'inci yıl dönümünü kutluyor.
Taraftarlar sosyal medya aracılığı ile kulüplerinin yaş gününü kutlarken, yönetim de büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi.
Yönetimin kuruluş yıl dönümüyle ilgili yayınladığı mesaj şöyle:
"1966'da kurulan Balıkesirspor yaşadığı acı ve tatlı anılarla yarım asır boyunca gönüllerde taht kurmuş ve kentimizin en önemli markası olmuştur. Kulübümüzün nice 50 yıllara daha büyük başarılarla ulaşmasını temenni ederiz. Bu senelere gelmemizi sağlayan başta kurucu üyelerimiz olmak üzere bu süre içerisinde görev almış tüm kulüp başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, teknik kadrolarımıza, futbolcularımıza, personelimize ve büyük taraftarımıza minnet ve şükranlarımızı sunarız," 

TARİHÇE
Balıkesirspor, 6 Haziran 1966 tarihinde Balıkesir'de kurulmuş, dernek statüsündeki spor kulübü. Başta futbol olmak üzere birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. Renkleri kırmızı-beyazdır. Kulübün şu anki başkanı Dr. Feyyaz Çiftçi'dir.
Kulübün futbol takımı, şu anda 1. Lig'de mücadele etmektedir. Takım, kurulduğundan beri iç saha maçlarını 15.800 kişilik Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynamaktadır. Ayrıca kulüp; voleybol, hentbol, bisiklet, triatlon, atletizm, basketbol, yüzme, masa tenisi, güreş ve jimnastik branşlarında da mücadele etmektedir.

İLK BAŞKAN HÜSEYİN BAŞTUZ İDİ
6 Haziran 1966 tarihinde Balıkesirspor, kırmızı-beyaz renklerle kurulmuş ve ilk başkanı, aynı zamanda belediye başkanı da olan Hüseyin Baştuz olmuştur. Federasyon ile yapılan uzun görüşmeler sonucunda, takımın profesyonel liglere alınması kararı verilmiştir. Bu karar verildikten sonra, şehirde para toplama kampanyası düzenlenmiş ve dönemin parasıyla 1 milyon TL'nin üzerinde para toplanmıştır. Bunun sonucunda Balıkesirspor, özellikle İstanbul takımlarından birçok futbolcu transfer ederek kadrosunu kurmuş, takımın başına da Şükrü Ersoy'u getirmiştir. 13 Ağustos 1967 tarihinde Balıkesirspor ile Beşiktaş, Balıkesir'de bir hazırlık maçı yapmış ve 1-1 berabere kalmışlardır.

İŞTE İLK YÖNETİM KURULU
1966 Balıkesirspor ilk yönetim kurulu toplantısı,
oturanlar soldan
1- Hurşit Kangal,2- Hüseyin Baştuz, 3- Mehmet Tiritoğlu, 4- Veli İnanöz, 5- Münir Yenal,
ayaktakiler soldan
1- Hasan Özdamar,2- Ergin Aktan,3- Sebahattin Erdiniz,
Editör: Haber Merkezi