Trabzonspor, sezon başında Bosna Hersek'in FK Mladost Doboj-Kakanj takımdan 50 bin euro'ya transfer ederek 4 yıllık imza attırdığı Nemanja Andusic'i, bizim şehrin takımı Balıkesirspor'a kiralandığını bu sabah borsaya bildirdi.

50 BİN AVRO'YA ALDI

BORSAYA BİLDİRDİ

KAP'a gönderilen açıklaka şöyle:
"Profesyonel futbolcumuz Nemanja Andusic, 2019-20 futbol sezonu sonuna kadar, Balıkesirspor Kulübü'ne kiralanmıştır.
Yapılan anlaşmaya göre, futbolcumuzun 2019-20 futbol sezonundaki tüm hakedişleri, Balıkesirspor Kulübü tarafından karşılanacaktır."

NEMANJA ANDUSIC KİMDİR?

17 Ekim 1996 yılında Bosna Hersek'in Trebinje kentinde dünyaya gelen Andusic, asıl mevkisi sol kanat olmasına karşın sağ kanat, forvet, ve 10 numara pozisyonlarda oynayabilmektedir.

1,77 boyundaki oyuncu sağ ayaklıdır.

Futbola doğduğu kentin takımlarından FK Leotar Trebinje'de başlamıştır. 2014 yılında burada Sarajevo'ya transfer olmuştur. 2015 yılında Travnik takımına kiralanmıştır. 2016 yılında ise bedelsiz olarak FK Olimpik Sarajevo takımına transfer olmuştur. Sezon sonu ise eski takımı FK Sarajevo'ya tekrar dönmüştür. Sarajevo, Andusic'in 2018 yılında NK Celik Zenica takımına kiralamıştır. Sezon sonunda ise bedelsiz olarak Bosna Hersek 1. Lig takımlarından FK Mladost Doboj-Kakanj'a transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon oynadığı 25 karşılaşmada 8 gol 2 asistlik performans sergileyen Andusic, bu sezon 50 Bin Euro bedelle Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo-Beyazlı takım oyuncusunu kendini geliştirmesi için Balıkesirspor'a kiraladı.
Oyuncu geçtiğimiz sezon orta sahanın solunda forma giyerken, ön libero, orta sahanın ortası, sağ kanat ve forvet olarak da görev aldı.

Milli Takım Kariyeri:

Bosna Hersek U21: 4 Maç - 0 Gol

Bosna Hersek U19: 7 Maç - 2 Gol

Bosna Hersek U18: 2 Maç - 0 Gol
 

Editör: Haber Merkezi