BALIKESİR Belediyesi spor kompleksinin temeli görkemli bir törenle atıldı. Törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, oda başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Temel atma törenin açılışında Balıkesir Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri yaptı.

"BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR OLMAYA HAZIRLANIYOR"
Vali Yılmaz Arslan, törende yaptığı konuşmasında Balıkesir’in büyükşehir olmaya hazırlandığını söyledi. Arslan, “Balıkesir’in büyükşehir statüsü kazanacağı, 2014 Mart ayına kadar bütün kamu hizmetleri son sürat devam edecek. Eksiklerimizi yerel anlamda, bakanlık, belediyeler düzeyinde gidermeye çalışıyoruz. Başta Balıkesir Belediyesi olmak üzere ilçe, belde belediyeleri çok güzel hizmetlere imza atıyor” dedi.

"BALIKESİR’İN GELECEĞİ PARLAK"            
Balıkesir’in geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan Vali Arslan, “Bizler kamu görevlisiyiz, görev süremiz bittiğinde buradan gideceğiz. Ancak siz Balıkesirliler burada yaşamaya devam edeceksiniz. Kangren haline gelmiş birçok sorun çözülmüş ve çözülmeye devam ediyor. Kamu hizmetlerini kimin yaptığının önemi yoktur, önemli olan yöre halkının hizmetine sunulmasıdır. Balıkesir Belediyesi’nin son dönemde parklar, bahçeler, çevre düzenlemeleri ve spor tesisleri konusunda özel çabası var. Spor önemli bir alan. Balıkesirli vatandaşların spor yapması için altyapıyı oluşturmak için çaba sarf etmeliyiz. Spor sahaları, yüzme alanlarımızı arttırmak zorundayız. Bu anlamda merkez ve ilçelerde anlamlı çalışmalar var. Bundan sonra da aynı çalışmalar aynı şevkle devam edecektir” diye konuştu.
Belediye Başkanı İsmail Ok, konuşmasında spor kompleksinin bir yıl içerisinde biteceğini ancak yüklenici firma olan Özmen İnşaatın bunu daha kısa süre içerisinde bitirmesini beklediğini ifade etti.

"YÜZME BİLMEYEN ÇOCUKLAR MAHALLELERDEN ALINACAK"
Belediye Başkanı Ok, “Temeli atılan spor kompleksimiz Kaya Avni Sağlıkçı Yürüyüş Parkı`nın karşısında, eski Belediyespor tesislerinin bulunduğu 34 bin metrekarelik alana inşa edilecek Balıkesir Spor Etkinlik Merkezi'nde yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 600 kişi kapasiteli spor salonu ve biri seyirci tribünlü olmak üzere beş tenis kortu yer alacak. Kompleksin yapım amacı, gençler başta olmak üzere halkın sportif ihtiyaçlarını karşılamak ve yetenekli sporcuların yetişmesine katkı sağlamak” dedi.
Kompleskte yapay çim döşemeli bir halı saha olacağını da belirten Ok, “100 araç kapasiteli bir açık otopark, sağlık spor aletleri ve sosyal donatı alanları bulunacak” diye konuştu.
Okunan duaların ardından spor kompleksinin temeli Şelale Yapı tarafından Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ve müteahhit Yaşar Özmen'in butona basmasıyla atıldı.

İŞÇİ BAHŞİŞ İSTEDİ
Temel atma esnasında işçinin ‘Buton basmıyor’ demesi protokol mensuplarında şaşkınlık yarattı. İşçinin bu sözünden bahşiş istediği ortaya çıktı ve devreye müteahhit Yaşar Özmen girerek, bahşiş verdi ve butona basıldı. Vali Yılmaz Arslan da işçiye dönerek “Bugüne kadar kaç temel attık, ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Sen çok uyanık çıktın” yorumunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi