Kurtdereli Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk periyodunu konuk Acıbadem Doğuş'un son saniye basketiyle 19-17 önde kapattı. İkinci periyotta fark birara 9 sayıya çıktı(17- 26) Ancak BEST'te devreye giren Keeley, Davis ve Buğrahan farkı eritti. İlk yarı BEST'in 38-35'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Üçüncü periyotta savunmasıyla rakibine sadece 14 sayı attıran BEST, bu periyodu da 56-49 önde kapadı.
Son periyotta Kelley ve Ogün'le kritik sayılar bulan mavi beyazlılar karşılaşmayı 77-71 yendi ve tarihinde ilk kez Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıktı. BEST Balıkesir'de Kelley 20, Tufan 13, Davis 13, Buğrahan 11, Ogün 10 sayı ile öne çıkan isimler oldu.
Acıbadem'de Sharrod'un 22, Doğuş Özdemiroğlu'nun 15, Kerem Tunçeri'nin 13 sayısı yenilgiyi önlemeye yetmedi. 
Karşılaşmanın bitimiyle birlikte salonda büyük sevinç gösterileri yapıldı. Parkeye inen taraftarlar basketbolcularla bu müthiş galibiyeti kutladı. BEST Balıkesir kendisi gibi Spor Toto Basketbol ligi'ne çıkmayı garantileyen TOFAŞ'la şampiyonluk maçına çıkacak. 
SALON DOLDU TAŞTI
Kurtdereli Spor Salonu'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 2 bin kişi izledi. BEST'in taraftar grubu Mahşer, maç başında İstiklal Marşı'nı tüm salonla birlikte söyledi. Taraftarlar "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 

Maçı Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da, Karesi ve Altıeylül Kaymakamlarıyla birlikte izledi. Maçın ardından soyunma odasına giderek oyuncuları kutladı, sevinçlerine ortak oldu. 

BABAOĞLU GURURLU
BEST Balıkesir'de geçen sezon başında da takımın dümenine geçmesine rağmen henüz ligin ilk maçının ardından karıştığı 2 ölümlü trafik kazası nedeniyle 5 ay cezaevinde kalan, bu sezon yeniden göreve dönen Antrenör Mete Babaoğlu, mücadeleden sonra büyük bir mutluluk yaşadı.

Balıkesir'in Spor Toto Basketbol Ligi'ne hazır olduğunu söyleyen Babaoğlu, "Ben başından beri hazır olduğumuzu söylüyordum. Bunu kanıtladık. Oyuncularımıza, herkese teşekkür ediyorum. Şu an Tofaş'la oynayacağımız lig finalini değil sadece bu mutluluğu yaşamayı düşünüyorum" dedi. Mavi-beyazlı basketbolculardan Ali Işık ise "Biz takım olduk. Normal sezonu rakiplerimizin gerisinde tamamlamamıza rağmen sonunu getirdik" diye konuştu. Coşkun YAMAN
Editör: Haber Merkezi