Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2005 yılından bu yana  faaliyet gösteren Gençlik Merkezi Judo takımı yetiştirdiği öğrencileri ile Türkiye ve Dünya çapında büyük başarılara imza atıyor. Nezakete giden yol anlamına gelen Judo sporuna gençler büyük ilgi gösteriyor.
Judo branşından yedi yıldır faaliyet gösteren Gençlik Spor Merkezi öğrencileri sayısız başarılara imza attı. Toplam 36 öğrencinin katıldığı kampta, 16 genç yatılı eğitim alırken tüm sportif ihtiyaçları  ücretsiz olarak karşılanıyor. Gençlik kampında antreman yapan öğrenciler aynı zamanda Belediyespor ve İda Gençlikspor kulübü sporcuları olarakda müsabakalara katılıyorlar. Büyük bayanlar dalında birinci liginde yarışan Gençlik Spor Merkezi sporcuları nağmağlup olarak tüm maçlarını kazanarak Süper Ligde yarışmayı hak ettiler.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Spor Merkezi Judo antrenörü Timur Bizsan yaptığı açıklamada kelime anlamı olarak nezakete giden yol olduğunu belirterek "JU' nun içinde teknik ve fizik eğitim vardır. Binlerce kez tekrarlanan teknikler refleks hale gelmedikçe kolay uygulanamaz. Judo ‘da kaba kuvvete yer yoktur. DO eğitimin tamamen felsefesidir. Ruh eğitimini içerir. Judo ustaları öğrencilerine eğitimin süreci içinde doğruluk nezaket sabır sevgi ve saygı kavramlarını öğretir.  Sporcusunun zekâsını geliştirir ve kendi başına hareket etme yeteneğini kazandırır. Böylece kendine güven nefse hâkimiyet ve konsantre olabilme duyguları gelişir. Judo ‘da beden ve ruh gelişimi beraberce ele alınır. Teknik çalışmalarda başlıca prensip "rakibe mukavemet etmeme" ve "kuvvete karşı koymama" dır. Judo ‘da kuvvet yoktur. Bütün şiddet hareketleri yasaktır. Judoka, hasmına acı vererek değil onu acı sınırının yanına getirerek üstünlük sağlar".dedi
Editör: Haber Merkezi