balikesirim.net'e konuşan Bahçeci, şu bilgileri paylaştı:

"Oyuncunun avukatıyla pazarlık halindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'la beraber süreci yakından takip ediyoruz. İnşallah 1 Mayıs Çarşama günü krizi çözüp Balıkesirspor'un önünü açacağız.

KAMPANYADA SON DURUM

Kampanyaya yoğun katılım var. Bugün 18.30 itibariyle 600'ün üzerinde kişi, 200 bin liranın üzerinde bağışta bulundu. Şehirdeki duyarlı insanları şehrin birleştirici gücü Balıkesirspor'a destek olmaya çağırıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bazı temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara'dan sürekli aradığı kulüp başkanı Bahçeci'den gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldı.

İŞTE NUNO ENDRE COELHO KRİZİNİN HİKAYESİ


Tuna Aktürk'ün başkanlığındaki yönetimin 2014-2015 sezonunda  Portekiz ligi takımlarından Braga'dan transfer ederek 1 milyon avro karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladığı Portekizli Nuno André Coelho aynı sezon sonu takımdan ayrıldı. Transfer ücretinin ödenmemesi üzerine TFF ve UEFA'ya başvurdu. 

TAKSİT YAPILDI, ÖDENMEDİ

Fatura kulübe bir yıl sonra geldi. Feyyaz Çiftçi başkanlığındaki yönetim futbolcuya alacaklarının 10 eşit taksitte ödenmesi için pazarlık yaptı ve anlaştı. 

Anlaşmaya taksitlerden birinin ödenmemesi halinde tüm tutarın tahsilini içeren madde konuldu.

Taksitlerden ilki ödendi. Yönetim değişti, unutuldu.

Dosya bu kez Remzi Boncuk başkanlığındaki yönetimin masasına geldi.  Futbolcunun avukatıyla tekrar masaya oturuldu, yeni bir protokol imzaladı.  


Balıkesirspor Kulübü taksitler 3'ünü ödeyebildi. Sonra taksitler unutuldu. Portekizli oyuncunun dosyası tamamen rafa kaldırıldı.

26 NİSAN'A KADAR SÜRE

Dosya 5 yıl sonra yeniden açıldı. Futbol Federasyonu kırmızı-beyazlı kulübe gönderdiği yazıda, Nuno André Coelho'ya 6,5 milyon lira ödeme yapılması için 26 Nisan'a kadar süe tanıdı. 

Bu süre içerisinde ödeme yapılmaması halinde 6 puan silme cezası yanısıra ayrıca iki sezon transfer yasağı müeyyidesi uygulanacağını bildirdi.


Portekizli oyuncu kırmızı-beyazlı forma altında verimli olamadı.Ligin 10. haftasında Sivaspor'la oynanan maçta sakatlık geçirip sezon erken kapatmıştı.

CAİMADA ALARM

Balıkesirspor yönetimi krizi aşmak için alarm durumuna geçti. 

Gözler Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnundaki başkanı Yücel Yılmaz'a çevrildi. Yılmaz, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile elele vererek seferberlik başlattı.

Startı Balıkesirspor Kulübü tesislerindeki toplantıyla verilen kampanyaya ilk üç günde yaklaşık 600 kişi katıldı ve 200 bin liranın üzerinde para toplandı. 

Kırmızı-Beyazlı kulübün ihtiyacı olan para ise 6 milyonu çok acil olmak üzere yaklaşık 12 milyon lira..

ÇOK PARA LAZIM

Portekizli futbolcuya alacağının ödenmesiyle iş bitmiyor. Kadrodaki mevcut oyuncularla teknik heyete de yaklaşık 7 milyon lira ödeme yapılması gerektiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi