PTT 1.ligin 17.haftasında 1461 Trabzon’a konuk olacak olan Balıkesirspor bu maçın hazırlıklarına Balıkesirspor tesislerinde yaptığı antrenmanla devam etti. 
Dayanıklılık koşusuyla başlayan antrenman dar alanda oyun ve taktik çalışmayla sürdü. 
Sakatlığı devam eden Abdülhamit Yıldız, Alfred Sankoh ve Yiğitcan Erdoğan antrenmana katılmazken grip olan Bülent Cevahir ve Yiğit Gökoğlan tedbir amacıyla dinlendirildi. 
Teknik Sorumlu Fikret Yılmaz antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunurken takımın formundan memnun olduğunu etti. 
 Fikret Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“ Takım olarak iyi bir gidişatımız vardı. Karşıyaka ve Altınordu maçında şanssız goller kaçırdık. Son dönemde bunu aşmayı başardık ve iyi oyunu skor yansıttık. 1461 maçına da iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Takımımızın form durumu oldukça iyi. 1461 karşısında şanssızlık yaşamak istemiyoruz. 
Devrenin son maçında iyi bir skor almanın hesaplarını yapıyoruz. Bülent Cevahir ve Yiğit Gökoğlan grip olduğu için tedavi görüyorlar.
 Geçtiğimiz haftalarda devreye kadar 25 puan hedefi koyduğumuzu belirtmiştik. Bu hedef şampiyonluk yarışının içinde yer almak için önemliydi.
Şuan bu hedefe bir puan uzaklıktayız ama daha fazlasına alarak devre arasına daha iddialı girmek istiyoruz. 
Daha az puanla bu yarışın içinde olamazdık. Bilindiği gibi alt sıralarla üst sıralar arasındaki puan farkı çok fazla değil. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. 
Düşme hattında yer alan takımlar 16-17 puanı var. Bu lig kolay bir lig değil. 
Önce kendimizi garanti altına almak zorundayız. Bu hedefe ulaştıktan sonra Balıkesirspor’un asıl hedefi olan üst lig için mücadele edeceğiz.“

YÖNETİMDEN PRİM DOPİNGİ
PTT 1. Lig’de son haftalarda yaptığı çıkışla zirve yarışına ortak olan Balıkesirspor’a 1461 Trabzon’la oynanacak devrenin son maçı öncesi yönetim prim dopingi yaptı.
Yönetim, Boluspor karşısında alınan 6-0’lık galibiyetin primlerini futbolcuların isteği üzerine 5000 TL’den 7500’er TL’ye çıkardı. 1461 Trabzon deplasmanının kazanılması halinde primin daha da yükseltileceği öğrenildi. Yönetim daha önce Erciyesspor maçının 5’er bin TL’lik primlerini de 7 bin 500 TL olarak ödemişti. Bal-Kes’te galibiyete 5, dış saha beraberliğine 2 bin 500’er TL prim ödeniyor.

Editör: Haber Merkezi