Olağanüstü Genel Kurul kararı alan Balıkesirspor’da beklenmedik gelişme yaşandı. "Balıkesirspor’umuza maddi anlamda faydalı olacak insanların katkıda bulunmasına engel olmak isteyenlerin, bahane olarak şahsımın ismini kullanması beni ziyadesiyle üzmüştür." diyen Ümit Arslan, yeni dönem için "ben yokum" açıklamasını yaptı. 

Geçtiğimiz günlerde daha güçlü bir yönetim düşüncesiyle kongre kararı aldıklarını duyuran Başkan Ümit Arslan, yeni oluşacak yönetim kurulunda yer almayıp, dışarıdan destek vereceğini açıkladı.

Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere önümüzdeki sezona daha güçlü hazırlanabilmek adına, yönetimimizi güçlendirmek üzere kongre kararı aldık. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemiz ve Sayın Valimiz ile de istişare ederek yeni bir başkan ve yeni bir yönetim oluşturma yolunda bir çalışma başlattık.

Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada yazıldığı çizildiği üzere bu çalışmaların baltalanmaya çalışıldığını ve yönetime güç katacak kişileri Balıkesirspor’dan soğutmak ve uzaklaştırmak üzerine bir kampanyanın bazı odaklar tarafından yapılmakta olduğunu üzüntüyle ve şaşkınlıkla izlemekteyim.

Balıkesirspor’umuza maddi anlamda faydalı olacak insanların katkıda bulunmasına engel olmak isteyenlerin, bahane olarak şahsımın ismini kullanması beni ziyadesiyle üzmüştür.

Şunun açıklıkla bilinmesini isterim ki ben, Balıkesirspor’un menfaatleri için geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü fedakarlığı yapabilecek karakterde bir insanım. Bizler, makam ve koltuk hırsları olmayan insanlarız.

Balıkesirspor’un menfaati için şayet benim yönetimde olmam bir problem teşkil ediyorsa tüm kamuoyunun huzurunda açıkça ifade etmek isterim ki; ben, kongrede oluşacak yönetime dışarıdan her türlü desteği vereceğimi ve bu yeni yönetime girmeyeceğimi ilan ediyorum.

Lütfen herkes sorumlu davransın. Kendi egosunu tatmin etmek için kulübe zarar vermekten geri durmayanları sağduyulu olmaya ve insafa davet ediyorum. El birliğiyle, şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek ortaya akıl koyalım.”

Editör: Haber Merkezi