BALIKESİR'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, PTT 1. Lig'de mücadele edecek Balıkesirspor'un yeni yönetimine yeni isimlerin girmesi için AK Parti'nin kapısını çaldı. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur'la görüşen OK, yardımcısı Tuna Aktürk başkanlığında oluşturulacak yeni yönetime isim vermesini istedi. Ok, beklediği karşılığı alamadığını açıklarken, "Balıkesirspor maalesef yeniden bizim omuzlarımızda" ifadesini kullandı. 
Başkan seçildiği günden buyana Balıkesirspor Kulübü'ne dört elle sarılıp sahip çıkan, 1. lige yükselmesinde büyük emekleri olan Belediye Başkanı İsmail Ok, çoğunluk sağlanması halinde 14 Haziran Cuma günü yapılacak genel kurul öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. 
Aynı zamanda Balıkesirspor Kulübü'nün birinci ve ikinci adamları olan Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ok,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile özel bir görüşme yaparak,  yöneticilik teklifinde bulunduğunu açıkladı.
Edip Uğur'un kendisine oğlu İsmail Uğur'u önerdiğini ileri süren Ok, "İsmail beyde yardımcım Tuna Aktürk ile yaptığı görüşmede yönetimde yer alamıyacağını söylemiş" açıklamasını yaptı.
ÖNCE EDİP UĞUR, ARDINDAN
İSMAİL UĞUR'LA GÖRÜŞTÜKLERİNİ AÇIKLADI

Balıkesirspor Kulübü yönetiminde görev almak isteyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Ok, gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna şu mesajı verdi:  
"Bu Cuma Balıkesirspor’un kongresi var.
Çok büyük sıkıntılar yaşamamıza rağmen Türkiye’de görülmemiş derecede idari, mali ve hukuki yoldan soruşturma geçirirken Balıkesirspor’un 20 yıl sonra PTT 1. Lig’e çıkması büyük bir başarıdır.
Destek veren tüm iş adamlarımıza, taraftarımıza teşekkür ediyorum.
Bir ay kadar önce Sayın Milletvekilimiz ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur Bey ile bir araya geldim. Sevinci de tasayı da paylaşmak istiyoruz. Gelin beraber yönetelim diye teklif sunduğumda kendileri de olumlu bakıyoruz dedi.
Ancak ben, isim yazdırmak için değil, taşın altına elini koyacak, beraber yöneteceğimiz günahı ile sevabı ile her şeyi paylaşacağımız bir yönetim olmasını istediğimi söyledim.
Sayın Edip Uğur’un oğlu olan çiçeği burnunda Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur’un da işin içinde olmasını istedik. Oğlu ile görüşeceğini ifade etti.
Kulüp Başkanımız olan Tuna Bey ile İsmail Uğur’un bir araya gelmesi sonucunda, İsmail Uğur Bey kesinlikle yönetimde yer almak istemeyeceklerini ancak isim verebileceklerini söylemişler.
MAALESEF BALIKESİRSPOR YİNE BİZLERİN OMUZUNDA
Biz tekrar ısrar ettik ancak eski kararlarında olduklarını söylediler.
Maalesef Balıkesirspor yine bizlerin omuzlarında. Bunu kimseyi küçük düşürmek adına söylemek için söylemiyorum.
Bizim gizli kapaklı bir hesabımız olmadığı için, bütün yetkileri paylaşacak şekilde bir yönetim olsun diye teklif ettim.
Tuna Başkan, yeni bir yönetim çalışması yapıyor. Kendisi en güçlü yönetimi oluşturmak için çalışacak.
Balıkesirspor yönetiminin kapısı herkese açık. Ne siyasi ne başka bir hesabımız yok." 

Editör: Haber Merkezi