Geçtiğimiz hafta Çinli üretici LeEco (LeTV olarak da bilinir) 3 farklı akıllı telefon duyurmuştu. Le 2 serisi diyebileceğimiz bu modeller iki saatlik satışta toplam 1 milyon barajını geçmeyi başardı.
Genellikle LeTV adıyla bilinen Çinli üretici kısa bir süre önce Le 2, Le 2 Pro ve Le 2 Max isimli akıllı telefonlarını duyurmuştu. Hem tasarım hem de donanım olarak güçlü olan telefonların en dikkat çekici yanı ise 3.5 mm kulaklık jack girişine sahip olmamalarıydı. Sızıntılar iPhone 7'de benzer bir hamlenin yapılacağını iddia ederken LeTv önce davrandı ve kulaklık girişini akıllı telefonlarından kaldırdı. Üreticinin çözümü ise yeni geliştirdiği USB Type C girişe sahip kulaklılar.
Modellerin tümü donanım bakımından farklılık gösterse de hepsi 7.5mm'lik sabit bir kalınlığa sahip. Bunun yanı sıra LeEco Le 2 ve Le 2 Pro modelleri 5.5 inçlik ekran boyutu sunarken Le 2 Max aynı tasarım çizgileriyle 5.7 inç ekran boyutu sunabiliyor. Ürünlerin satışa sunulmasıyla birlikte ilk saatlerdeki talepte üst düzeydeydi. Le 2 serisi ilk iki saat içerisinde toplam 1 milyon satış aşmayı başardı. Modellerin bu rakam üzerindeki dağılımının nasıl olduğu ise paylaşılmadı, yine de uygun fiyatlı Le 2 modelinin (170$) en çok satan model olduğu tahmin ediliyor.
LeEco'nun yakaladığı satış rakamları üreticinin son kullanıcıyı yakalamayı başardığını gösteriyor. Cihazlarda 3.5mm jack olmasa da tamamı metal tasarım, uygun sayılabilecek fiyat ve  farklı performans seçenekleri kullanıcılara hitap etmeyi başarmış. Çin pazarında yükselen diğer üreticileri incelediğimizde de hepsinin genellikle bu yol ile kendi kitlesini yarattığını ve daha sonra yavaş yavaş fiyatları yukarı çektiğine şahit oluyoruz. Bakalım Le 2 serisinin toplam satışı kaç milyona ulaşacak.
Editör: Haber Merkezi