Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, muhtarlık aracılığıyla tüm mahallelerin sorunlarına kısa sürede çözüm üretmek ve vatandaşların beklentilerine sağlıklı bir şekilde cevap vermek için oluşturduğu “Muhtarlar Bilgi Sistemi’ tanıtım toplantısı Başkan Ahmet Edip Uğur’un katılımıyla Balkonuk Center’da gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, muhtarlara seslendiğ konuşmasında sistemin devreye girmesiyle  muhtarların yerel yönetimlerde daha fazla kendini hissettireceğini belirtti. 
Büyükşehir Belediyesi’nin bir buçuk yıllık dönemde Balıkesir’in önemli değişim süreci yaşadığına dikkat çeken Başkan Uğur, “ Büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki, en ücra köşede görülen, vatandaş sayısı en az muhtarlığımızdan, merkezdeki en kalabalık nüfusu olan muhtarlığımıza kadar herkesi, bu memleketin has evladı olarak görmek ve desteklemekten geçiyor” dedi. 
Mahallelere yeni eserler kazandırmak, sorunlara kalıcı ve hızlı çözümler üretmek için oluşturulan sistemle muhtarların istedikleri anda belediyelere mesajlarını ulaştırabileceğini kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi:
"Çiçeği burnunda bir Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk işimiz sizlere sunabilecek yatırımların planlamaları ve planlananların başlatılması oldu. Gerek buraya gelirken otobüslerde, gerekse bizzat yerlerinde bunlara şahit oldunuz. Bunlar, sizler ile birlikte yapacaklarımızın daha ilk adımları. Çünkü muhtar demek, mahallesinin önderi demek, muhtar demek, halkının ihtiyaçlarını belirleyen  ve o ihtiyaçların giderilmesi için, yerel ve genel yönetimlerle kol kola, halk lehine icraatlar yapan demek. Muhtar demek, halkın eğitilmesinde, yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde pay sahibi olan demektir. 
Ve bizler bu vesileyle, “Muhtarlarımızla nokta nokta Balıkesir” projesi ile eğitime, sağlığa, gelişmeye, kardeşliğe, komşuluk ve Balıkesirlilik bilincine, hep birlikte katkı sağlamak, hedeflerimiz arasında önemli bir yer oluşturmuştur. “Benim Şehrim Balıkesir” sloganı ve bu sloganın gerekliliklerini yerine getirmek sureti ile hangi güzel ilçemizde doğmuş olursak olalım, “Bir Büyük Aile” olmanın hazzını yaşayacağız.” 
SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?
Altıeylül, Karesi, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Kepsut, Sındırgı, Savaştepe, İvrindi ve Susurluk ilçelerinden mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, Beyaz Masa Kurucusu- İletişim Stratejileri Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Cevdet Tellioğlu “Muhtarlar Bilgi Sistemi” hakkında teknik bilgi verdi. 
“Muhtarlar Bilgi Sistemi” programıyla birlikte mahalle muhtarlarının Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinden istek ve beklentilerini anında yansıtabileceğini kaydeden Tellioğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatıyla kurulan bu sistemle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile muhtarlarımızın el ele kol kola olma süreci başlamıştır. Ulaşılabilir ve sorunları anında müdahale eden bir belediye için bu sistemi kurduk. Muhtarlarımız artık tek tuşla, tek hamle sorunlarını, taleplerini aktaracak” dedi.
Editör: Haber Merkezi