BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde bir dizi açılışa katılmak üzere gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bir enerji içeceği fabrikasının açılışında bol bol enerji içeceği içti. Bakan Ergün, "Yeterli derecede enerji içeceği içtim. Artık 10 açılış olsa yaparım" diyerek, espri yaptı.
BANDIRMA'DA MORAL DEPOLADI, ÇARPICI MESAJLAR VERDİ
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kimsenin hayat tarzına müdahale etmediklerini belirterek, 'Biz hayat tarzına müdahale edilmiş insanlarız. Hayat tarzına müdahale edilmenin insanda ne büyük yaralar açtığını biz iyi biliriz' dedi.
Bakan Ergün, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekonomi ve sosyal hayattaki gelişmelerin 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde meydana geldiğini söyledi.
İktidara geldikleri ilk gün 'Ayın 15'inde maaşlar nasıl ödenecek?' diye kara kara düşünülen bir dönem, kötü bir tablonun olduğunu söyleyen Ergün, Türkiye'nin o günlerde 'yardıma muhtaç' ülkeler kategorisinde iken şimdi 'yardım yapan ülke' kategorisine ulaştığını dile getirdi.
Ergün, AK Parti'nin 2023'ün Türkiye'sini inşa ettiğini belirterek, şunları söyledi:
'2023 yılında 500 milyar Dolar ihracat yapan, dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi içinde olan, fert başına milli geliri 25 bin doların üzerine çıkmış, işsizlik rakamları daha da aşağı seviyelere indirilmiş, dünyada söz sahibi ülkelerden bir tanesini inşa etmek istiyoruz AK Partililer olarak. Bizim görevimiz çok. Ancak burada milletimize de çok ihtiyacımız var. Bu işleri milletimizle beraber yapacağız. Burada teşkilat çalışmaları da çok önemli. 21. yüzyıl Türkiye'sini inşa etme görevi AK Parti'ye düştü.'

- 'TOPLUMU KAYGILANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'-
Hiç kimsenin toplumun moralini bozmaya, toplumu kaygılandırmaya hakkının olmadığını vurgulayan Ergün, şöyle konuştu:
'Lüzumsuz tartışmalarla toplumu kaygılandırmaya çalışıyorlar. Ne diyorlar; 'AK Parti hayat tarzına müdahale etmek istiyor' Kimin hayat tarzına müdahale etmişiz? Biz 10 senedir AK Parti olarak Türk siyaset sahnesinde varız. Bu süreçte parti teşkilatlarımızda farklı farklı hayat tarzına sahip olan insanlar huzur içinde, kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde aynı idealler için çalışmıyorlar mı?
Kadın kollarımıza bakalım. Olsa burada olur. Niye yok peki? Yok çünkü bu ne kadar yanlış bir şey. Biz bunu biliyoruz. Biz kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz. Biz hayat tarzına müdahale edilmiş insanlarız. Hayat tarzına müdahale edilmenin insanda ne büyük yaralar açtığını biz iyi biliriz. Birisinin hayat tarzına müdahale ederseniz onu yaralarsınız, o yara da kolay tedavi edilmez. Onun için kimsenin hayat tarzına müdahale etmeyiz de edilmesine müsaade de etmeyiz, bizimkine edildiğini bildiğimiz için. Danıştay'ın son aldığı karar hayat tarzına müdahale değil mi?
İnsanlar sınava girecekler, yüksek lisans sınavına. Bu sınava girerken 'Şu kıyafetle bu kıyafetle' girip girmemesine karışıyor Danıştay. Müdahale ediyor, 'Bunlar girmesin' diyor. Niye müdahale ediyorsunuz, etmeye çalışıyorsunuz. 'Sınavın güvenliği' diyorlar. Sınavın güvenliği Danıştay'ın konusu değil ki sınavı yapanların konusu. Onlar güvenlikle ilgili tedbirleri alırlar. Bu kıyafetlerden kadın erkek ayrımını yapmak zor olurmuş... Bu salonda ayrımı yapmakta zorlanan var mı? Bahaneleri görüyor musunuz? Bunlar hukuki bahaneler mi? Ondan sonra memlekette hukuk reformu konuşulduğu zaman en çok aynı kesimlerden itiraz geliyor, olmaz ki bu... Hayat tarzına müdahale bu işte. O çocuklarda bu gibi uygulamaların açtığı yaraları bilen var mı? Nasıl tedavi edilecek, bunu düşünen var mı? Yok.'

- 'ENDİŞELİ MODERNLER'-
Ergün, son günlerde 'endişeli modernler' gibi bir şey uydurulduğunu, bu kişilerin hayatlarına müdahaleden endişe ettiklerinin, yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıktığının söylendiğini belirtti.
Bu sonucu çıkaran kişilerin CHP Parti Meclisine girdiğini söyleyen Ergün, şunları kaydetti:
'Endişeli modernler endişelerini artırarak CHP'ye doğru Haziran ayında bir kanal açmak istiyorlar. 'O endişeli modernleri toptan CHP'ye nasıl yönlendirebiliriz' şimdiden yapılmak istenen bunun altyapısıdır. Ama artık bunlar boş işlerdir. Biz tiyatro yapmıyoruz, 10 senedir gerçek siyaset yapıyoruz. Bütün Türkiye'de insanlar rahatça yaşasınlar, isteyen istediğini yapsın, başkasına zarar vermesin. Biri içki mi içmek istiyor içsin, sokakta rezillik çıkarmasın. Herkes rahat yaşasın ama kimse kimseye zarar vermesin.'

BOL BOL ENERJİ İÇECEĞİ İÇTİ
Daha sonra Yes şirketler Grubu bünyesinde yer alan İstanblue adlı enerji içeceğinin Bandırma'daki fabrikasının açılışını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, burada bol bol enerji içeceği içti.
Bakan Ergün, "Yeterli derecede enerji içeceği içtim. Artık 10 açılış da olsa yaparım" diye espri yaptı. AK Parti Hükümetinden önceki hükümetlere ilginç bir benzetme yapan Bakan Ergün şunları söyledi:
"Bizden önce sık sık yapılan erken seçimler nedeniyle Türkiye'de yeterli siyasi ve ekonomik istikrar sağlanamadı. Özel sektörün gelişeceği bir zemin sağlanamadı. Bizden önceki hükümetler vitamin ve enerji içeceği takviyesi yerine IMF takviyesi alıyorlardı. Ancak şimdi Türkiye, IMF takvyesi olmadan da güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir"

Bakan Ergün, daha sonra Bandırma Ticaret Odasını ziyaret etti. Bir süre oda yetkilileriyle görüşen Ergün, ardından Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Şahsuvaroğlu A.Ş Same Traktör Fabrikası'nı gezdi.
Bakan Ergün'e Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ile birlikte Ak Parti genel başkan yardımcısı  milletvekili A. Edip Uğur,  Ak Parti milletvekilleri İsmail Özgün ile Cemal Öztaylan eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi