Balıkesir'de faaliyet gösteren ve sektöründe AR-GE belgesi almaya hak kazanan ilk kuruluş olan Balıkesir Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri (BEST)'nin belgesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'ya törenle verildi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen 5746 sayılı kanun kapsamında ar-ge merkezi kuran 87 firmanın belgelerinin verildiği tören, Başbakan Erdoğan ile Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımlarıyla İstanbul Four Seasons Oteli'nde düzenlendi.

Söz konusu kanun teknoloji, kalite, üretim, rekabet ve nitelikli insan gücü gibi konuların birleşik olarak kullanılmasını öngörüyor.

Yeni bir ürünün iMali ve rekabetçi şekilde pazarlanması şartı da bulunuyor. Toplam 62 mühendis ve teknik elemanın görev yaptığı BEST A.Ş.'nin ar-ge merkezinde transformatör tasarımı, üretim teknikleri ve yöntemlerinin iyileştirilmesi, verimlilik arttırma ve maliyet düşürme konularında çalışmalar yapılıyor.

Halen birçok farklı proje üzerinde çalışmaların devam ettiği şirkette, bunlar kapsamında yeni ürün geliştirme ve ürün performansını arttırma konuları öncelik taşıyor.

Törende Yırcalı'nın yanısıra Mustafa Koç, Mehmet Emin Karamehmet, Ahmet Zorlu ve Abdülkadir Konukoğlu gibi birçok tanınmış işadamı da firmalarının belgesini aldı.

Editör: Haber Merkezi